Nieuwsbrief week 47

16 november 2020 9:15


Even pauze in het krantje.

Positief blijven luidt het devies. Ik mis iedereen enorm, laat ik daar toch even de nadruk op leggen. Maar we moeten nog even geduld hebben, hoe moeilijk dat ook is. Goed nieuws dat de ontwikkelingen rondom een vaccin in een laatste fase zitten. Terug naar normaal zou geweldig zijn.

Afgelopen week heb ik een integraal overleg met de voorzitters van de andere Zaanse voetbalverenigingen, de gemeente en de KNVB gehad.

Hieruit kwam duidelijk naar voren dat dit jaar de competitie niet meer verder gaat. De KNVB is drukdoende om optie B, zoals ze dat noemen, uit te werken.

Dit in een groot aantal varianten. Alles is afhankelijk hoe de cijfers in januari ervoor staan. Vandaar ook het aantal varianten erop.

In het kort komt het erop neer dat de competities half januari weer opgestart gaan worden. Op zich goed nieuws, al vragen wij ons af of er dan van de kantine ook weer enigszins gebruik gemaakt kan worden. Ook zal iedereen weer een beetje wedstrijd fit moeten zijn. Iets waar je zelf ook veel aan kunt doen door alleen of met z’n tweeën aan je conditie te blijven werken.

 

Op de site van het sportbedrijf van Zaanstad worden hier ook tips voor gegeven.

https://www.sportbedrijfzaanstad.nl/challenges-op-facebook/

 

Wij missen als vereniging op dit moment sterk de inkomsten uit tal van zaken.

Vandaar dat de betaling van de contributie enorm belangrijk is om als club te kunnen overleven.

Voor alle duidelijkheid benadruk ik nog maar eens dat dit niets te maken heeft met het wel of niet spelen van wedstrijden, hoe zeer we ook met iedereen meeleven en meevoelen. Corona is iets wat niemand heeft gewild.

 

Even een kleine vergelijking: Ik ben al jaren lid van een (natuur-)ijsvereniging, maar schaats geen meter en zal mijn talent op dit vlak wel nooit tot volle wasdom komen. Toch moet ik ook daar gewoon de contributie van overmaken.

 

Daarom: Heb je nog niet betaalt? Doe het dan nu of vraag een regeling aan.

Ook de ondersteuning van de jeugd staat onder druk.

Normaal gesproken hebben we op de zondag de tombola en de blinde pool.

Die zijn er nu niet. Wat er wel is, is de verkoop van de loten voor De Grote Club.

De meeste teams hebben als geheel een aantal loten of een superlot aangeschaft.

Heeft jouw team dat ook gedaan?? Check dat even of vraag het mij of Hans Glim.

De helft van de inleg komt ten goede aan onze jeugdafdeling.

Onze jeugd mag op dit moment nog trainen, maar ook dat kost alleen maar en levert niets op.

 

Verder hebben we als groep het gehad over de gang van zaken tijdens deze lastige tijd. De meeste Zaanse verenigingen volgen de regels als wij bij Saenden doen. Er zijn weinig uitzonderingen, maar ook daar worden over het algemeen toch vraagtekens bij gezet. Volhouden, voor jezelf kiezen en het gezonde verstand laten reageren is het beste. Daar geloven wij bij Saenden al jaren in.

 

Ook de ALV (Algemene Leden Vergadering) is besproken. Deze mag maximaal 4 maanden opgeschoven worden. Daar willen wij niet voor kiezen, wellicht dat deze digitaal gehouden wordt, vandaar dat wij alle afdelingen gevraagd hebben om het verslag over 2019-2020 in te leveren. Dat is nog lang niet door iedereen gedaan ondanks dat de vraag wel gesteld is. Doe dit de komende week!! We willen dat alles voor het einde van deze maand in elk geval op papier compleet is.

 

Hoe we voor de rest daar mee verder gaan laten wij nog weten.

Het complex blijft er in elk geval mooi bij liggen dankzij de inzet van de talrijke vrijwilligers die er elke week, ondanks dat er geen wedstrijden gespeeld worden, de handen vol aan hebben.

 

Kom je toch op het complex help ze dan en laat geen afval (we vinden lege waterflessen, e.d.) achter. Gooi die zelf even in een van de afval bakken of neem ze mee naar huis.

 

Voor de rest moeten we afwachten hoe het verder gaat maar heb ik wel het gevoel dat het allemaal niet al te lang meer zal duren. Hou dus nog even vol, blijf voor de rest allemaal gezond en hou het koppie erbij!

 

Namens iedereen van ons bestuur en iedereen die voor jullie klaar staan,

Groetjes Ron Rijkers

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!