Trainer Rey maakt van Saenden mini’s Superstars

16 februari 2021 12:15

Peter Seijmour

WORMERVEER - Het is een druilerige zaterdagochtend in coronatijd. Even na half tien is er een man driftig in de weer op het trainingsveld van RKVV Saenden, die club achter het spoor van Wormerveer. Hij zet parcoursen uit die je bij elke amateurclub tegen komt.

472826_126243680_982927025566087_1998149098020084876_n.jpg

Het regent maar de eerste twee liefhebbers zijn al aan het ballen. Vlak voor tienen stromen er nog zeven spelers van de Saenden Superstars toe en nemen de ouders plaats achter het hek op het Frans Marspad. Zij prijzen zich gelukkig met het pad, waardoor het mogelijk is de training toch te volgen. Uiteraard wel met 1,5 meter afstand onderling. Meegebrachte koffie van de Koffiezaak voorziet de ouders toch van een lekker warm bakkie. 

 
De Superstars trainen onder de bezielende leiding van trainer Rey, die met regelmaat meester genoemd wordt. Rey is een liefhebber van het spelletje en heeft zich als doel gesteld om deze groep spelenderwijs aan het voetballen te krijgen. Dat gaat heel natuurlijk en wie deze groep aan het begin van het seizoen zag trainen ziet wel degelijk vooruitgang. “Waar ze begonnen zoals elke voetballer door te rennen achter een bal aan en zonder oog te hebben voor medespelers is dat nu heel anders, Ze weten de bal naar iemand van hun eigen team te spelen en dat geeft mij als trainer enorm veel voldoening”, aldus Rey. 
 
De kinderen van deze tijd hebben een druk leven. Door de week naar school al dan niet met voor of naschoolse opvang en volgen daarnaast soms zwemles (heel belangrijk ook) en trainen bij een sportclub. Waar ze thuis vaak veel invloed hebben op wat er in huis gebeurt moeten ze bij Rey luisteren naar wat hij vertelt, uitlegt en draait het om het team en niet op de spelers als individu. En dat werk uitstekend blijkt tijdens de training van Rey: “Ze moeten luisteren en leren als team te denken en spelen. Verder laat ik ze redelijk vrij. Als er een speler naar de wc moet gaat hij natuurlijk ook, Het moet leuk zijn en op deze speelse wijze lukt dat uitstekend”. 
 
Als Rey fluit voor het eind van de training, die als gebruikelijk tien minuten uit loopt, vormen de spelers een lint door elkaars hand vast te pakken en bedanken ze het publiek zoals je op tv ook ziet na een overwinning. Daarna blijft Rey over om alles op te ruimen. Spelers en ouders hebben de tunnel onder het spoor dan alweer achter zich gelaten. Rey heeft het er graag voor over en je hoort hem zeker niet klagen. Hij haalt zijn voldoening uit de groei die spelers maken onder zijn leiding en krijgt bevestiging dat ze goed bezig zijn als de spelers voor het verlaten hem groeten met de woorden 'Tot woensdag Meester Rey!'. 
 
“Mooi toch. Plezier staat altijd voorop bij Saenden”, weet Rey, die nog laat weten dat nieuwe spelers altijd welkom zijn bij de zaterdagochtendtraining.
 
TEKST EN FOTO'S PETER SEIJMOUR
 
 
472827_126273584_200077054969098_2131477875856552029_n.jpg

 

 
Bron: https://www.rtvzaanstreek.nl/
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!