Saenden ziet veel mini’s verschijnen op Seizoensopening

29 augustus 2021 21:15

Peter Seijmour

WORMERVEER - Op een zonovergoten Saen Siro verzamelde de Saendenjeugd zich voor de hun seizoensopening 2021-2022. Dit evenement is opgezet voor leden en niet leden en omvat trainingen en spelvormen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de sympathieke vereniging van achter het Wormerveerse spoor.

Een trainer die daar de hele zomer al naar uitgekeken heeft is Ray. Aan het eind van vorig seizoen zat zijn werk met de vorige lichting mini’s erop en constateerde hij dat zijn spelers klaar waren voor het grote werk bij de volgende leeftijdscategorie. “Toen ze binnen kwamen waren het spelers die wilden kijken of voetbal iets voor hen was. Aan het eind speelden ze over als volleerde voetballers en was er een hecht team gesmeed”. 
 
Zaterdag was de kennismaking met het nieuwe spelersmateriaal. Omdat spelers zich vooraf niet aan hoefden te melden, was het een totale verrassing hoeveel mini’s zich zouden melden. Ray had een bankje klaargezet wat plaats aan een zevental zou bieden. Al snel werd duidelijk, dat dat ene bankje niet genoeg zou zijn en de tweede werd aangeschoven. Maar liefst 13 spelers namen plaats en de smile op het gezicht van trainer Ray verraadde de blijdschap met deze opkomst. “Er bleef nog een tweetal mogelijke spelers langs de kant staan. We dwingen niemand en je zult zien dat na verloop van tijd ook deze spelers mee gaan doen”. 
488866_240809091_429736351794878_3879890363059135530_n.jpg
Dit kenmerkt de methode die Ray hanteert bij de jongste jeugd. Een speler van 3 jaar moet ruimte krijgen om te spelen tijdens de training en dat snapt Ray als geen ander. Welke trainer laat zijn spelers op hun buik op de grond liggen om te gaan slapen. Voor ze daadwerkelijk in slaap vallen wekt hij ze en moeten ze de bal afpakken van het teamgenootje met de bal. Of de ezelstraat die iedere speler achter zich uit de broek laat hangen en door een tikker afgepakt moet worden. Zijn methode geeft enorm veel plezier aan spelertjes en ouders die toekijken. 
 
Gezien de opkomst nieuwe spelers is het veel mensen niet ontgaan dat Ray spelers klaarstoomt voor het echte voetbal. “Aandacht voor alle teams is de sleutel tot het succes. Bij Saenden krijgen de mini’s net zoveel aandacht als de selectie. Dat maakt Saenden een familieclub met vrijwilligers waar zelden tevergeefs een beroep gedaan wordt.”, aldus jeugdvoorzitter Rick Vet, die ook weet dat wie de jeugd heeft ook de toekomst heeft.
Bron: RTV Zaanstreek
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!