Rookvrije Generatie - RKVV Saenden

Rookvrije Generatie

Rookvrije Generatie

Met de start van het voetbalseizoen 2017-2018 is ook een start gemaakt met een rookvrij sportcomplex van RKVV Saenden.

Onze_club_is_rookvrij.jpeg_5_MB.jpg

Een aantal trouwe leden, supporters en vrijwilligers houden ervan om soms (of wat vaker) te roken. Deze mensen willen we - net als alle anderen - graag bij onze vereniging betrokken houden! Voor hen is besloten om het sportcomplex nog niet geheel rookvrij te verklaren en dit gefaseerd in te voeren. Iedereen is en blijft welkom bij RKVV Saenden, ook rokers.

 We verzoeken iedereen om zijn/haar rookgedrag bij RKVV Saenden aan te passen, zoals dat ook op steeds meer andere locaties gevraagd wordt. Aan alle mensen die ons sportcomplex graag rookvrij zien vragen we om - zo nodig - rokers op een positieve manier aan te spreken en te wijzen op het rookvrij beleid van RKVV Saenden. Hiermee wordt duidelijk dat het rookbeleid bij RKVV Saenden breed gedragen wordt.

Bij het aanspreken kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de volgende motivaties voor het beschermen van de jeugd (waarvan vele bekend zullen zijn):

  • Sporten is gezond, terwijl (mee)roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.
  • Kinderen worden verleid om te roken als mensen in hun omgeving roken, vooral als het om rolmodellen gaat tegen wie zij opkijken zoals sporters en trainers.
  • Zien roken, doet roken.
  • Roken begint vaak op jonge leeftijd. Twee derde van de rokers is begonnen voor zijn 18e.
  • Roken is verslavend. Kinderen raken veel sneller verslaafd dan volwassenen. Hoe jonger iemand begint met roken, des te erger de verslaving.

Door een rookvrij RKVV Saenden

  • Geven wij kinderen (en ook andere sportverenigingen) het goede voorbeeld.
  • Maken we roken minder normaal en aantrekkelijk, vooral voor kinderen.
  • Wordt het schadelijke meeroken voorkomen, ook bij volwassenen.
  • Hebben we minder last van afval door sigarettenpeuken en -pakjes op het terrein.

De meeste mensen willen dat kinderen rookvrij kunnen sporten en dat sportterreinen waar kinderen sporten volledig rookvrij moeten zijn. Bij RKVV Saenden is dat niet anders.  Er is door het bestuur geluisterd naar de wens van vele leden en een maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen, vooral richting de kinderen. Nogmaals: rokers worden niet verplicht te stoppen met roken, maar worden gevraagd rekening te houden met hun rookgedrag, vooral als er (veel) jeugd aanwezig is.

We bedanken iedereen voor zijn/haar medewerking en zien uit naar een mooi - en grotendeels rookvrij - voetbalseizoen!

 

Kijk ook eens op
KNVB zet zich in voor rookvrije sporttereinen


https://rookvrijegeneratie.nl

 

Jordy Tutuarima, voetbalprof in Armeni�: "Mijn vriendin zei: 'als je wilt gaan, dan gaan we'"

Gisteren om 14:00  Zijn beste seizoen beleefde hij volgens eigen zeggen bij De Graafschap onder trainer Henk de Jong. NEC heeft een speciale plek in zijn hart vanwege zijn jeugdopleiding en betaald voetbaldebuut. Na een seizoen in de hoogste Griekse divisie proeft Jordy Tutuarima dit seizoen aan een tweede buitenlands avontuur. Bij FC Noah in Armenië om precies te zijn. "Tegen mensen die daarbij vraagtekens zetten, zeg ik eerlijk. 'Als je hier komt, snap je dat'." meer »


Esmee Brugts wacht cruciaal duel met OranjeLeeuwinnen: "Heel vet om mee te mogen maken"

Gisteren om 12:00  De OranjeLeeuwinnen staan voor een enorm belangrijk tweeluik. De ploeg van bondscoach Andries Jonker moet vrijdagavond een goed resultaat halen tegen Engeland en mag dinsdag absoluut niet verliezen van België. Anders gaat er een streep door de hoop om uit te komen op de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. En vervliegt een gunstige loting voor de kwalificatie voor het EK van 2025. Vanavond (vrijdag) op Wembley wachten negentig waarschijnlijk cruciale minuten. "Het lijkt me ontzettend vet om Wembley mee te maken." meer »


ELF Voetbal nummer 12 is uit: met Paixao, Schouten, Van Brederode, Armeni�-gangers, broers Verdonk en meer

Gisteren om 10:00  De nieuwe ELF Voetbal is er! De laatste editie alweer van 2023! Een ideaal cadeau voor de feestdagen. Deze keer met interviews met Igor Paixao van Feyenoord, Jerdy Schouten van PSV, Myron van Brederode van AZ, Luis Suárez als Eredivisie-kopstuk, we gingen de boksring in met broers Calvin en Darryl Verdonk en veel meer! meer »


Samenvatting Olympique Marseille - Ajax 4-3 (poulefase Europa League)

Gisteren om 8:30  Ajax heeft zichzelf donderdagavond in de voet geschoten. Op bezoek bij Olympique Marseille ging de Amsterdamse formatie in de extra tijd nog onderuit. Door een strafschop van Pierre-Emerick Aubameyang werd het na een opnieuw knotsgek duel 4-3. meer »


Interview | Lars Unnerstall: "Het zeuren op keepers zit er bij jullie zeker meer in dan in Duitsland"

30 november 2023 17:20  Lars Unnerstall is een van de beste keepers van de Eredivisie. Althans, zeker met zijn handen, want op zijn voetballende kwaliteiten was in het verleden de nodige kritiek.  meer »


Meer nieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!