3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Dit maal was het Sporting Krommenie dat het moest opnemen tegen het nog ongeslagen Saenden JO13-1. Met 19 doelpunten voor en 1 tegen, wist Krommenie al dat het een zware kluif zou gaan worden. Met een hoop blessures en mankementen verzamelde het gehele team bij het oh zo geliefde Stadio Saen Siro. Kian die nog niet volledig herstelt was van zijn ellenboog blessure, Mika die ziek thuis zat en Tristan die sinds vorige week al last van zijn voet had. Tot overmaat van ramp, kreeg Dani daar ook nog eens last van zijn achilles bovenop tijdens de warming up. Gelukkig kon Dani wel spelen en Tristan ging het ook proberen. Bij Kian, die wel gewoon kwam kijken (zoals  het hoort als je niet ziek bent en kan komen) begon het toch te kriebelen en heeft uiteindelijk toch besloten om een tenue aan te trekken en zich toe te voegen aan de selectie. We gingen zien of ze de wedstrijd uit konden spelen. Met wederom de complete staf. Jens, die er weer ontzettend veel zin in had om te vlaggen en frisser dan ooit oogde, Jeff die niet kon wachten om de wissels  door te voeren en ikzelf die weer zin had om mijn longen uit het lijf te schreeuwen, werd er eerst door het team gestemd, wie er tot de winterstop aanvoerder zou worden. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Cas, die vanaf nu de enige is die mag klagen tegen de scheidsrechter, de warming-up leidt en ervoor zorgt dat de ballen compleet blijven. Gefeliciteerd Cas!

Na de door Cas geleide warming-up was het dan eindelijk tijd om te ballen. Al snel bleek dat Saenden klaar was voor de strijd en de mannen zaten er telkens bovenop. Weinig ruimte werd er weggeven en deze druk leidde dan al na 3 minuten tot een assist van Dani op Kyan, die door de verdediging brak en de bal snoeihard in de touwen schoot. Wat was Kyan trouwens goed deze wedstrijd. Op rechtsbuiten leek hij niet te stoppen en de linksback van Krommenie werd er helemaal gek van. Werkelijk keihard gewerkt en alles gegeven om of gevaar te creëren voor het doel, of de bal terug te veroveren. Complimenten Kyan! 9 minuten later was er dan ook een soortgelijke situatie, met ditmaal een assist van Tristan op Kyan, die deed alsof hij het elke dag deed. Wederom simpel afgewerkt. 2-0.

Saenden had de smaak te pakken, maar begon net als vorige wedstrijd na een snelle voorsprong, nonchalant te voetballen en dat resulteerde in een schot op doel door Krommenie. Dit schot werd in eerste instantie nog prachtig gekeerd door Brian, die geen angst toonde en keer op keer op het juiste moment uit zijn doel kwam om vervolgens de bal in zijn armen te sluiten. Helaas kon het schot van Krommenie dit keer niet geklemd worden en kwam de bal voor de voeten van een tegenstander terecht, die de bal gemakkelijk in kon tikken. 2-1. Saenden was wakker geschud en had het koppie er weer bij. Het is pas gespeeld als de scheidsrechter af fluit! In de 27e minuut was het Luca die maar eens op avontuur ging en met zijn snelheid dwars door de verdediging sneed om de bal met een geweldig schot in de hoek te knallen. 3-1. In de blessuretijd was het even billenknijpen. Krommenie begon meer druk te zetten en werd een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Saenden. Gelukkig viel er geen goal en wist Saenden de aanval om te keren, waarop Sem, die op dit moment op het middenveld speelde, de bal na zichzelf prachtig vrij te spelen snoeihard in het doel werkte. Een absoluut verdiend doelpunt voor Sem, die niet te stoppen was deze wedstrijd en op elke positie inzetbaar blijkt te zijn. 4-1.

Tijdens de rust is er besproken wat er beter kon. Iedereen had hier wel een mening over, maar het meeste wat er naar voren kwam was het verdedigen en het houden van je eigen man. Dit gingen we dan ook verbeteren in de 2e helft. Geen tegendoelpunten meer krijgen door beter op je eigen man te zitten. De 2e helft was nog geen 3 minuten onderweg en na een splijtende steekpass van Tristan, kon Miel zijn snelheid aan de bal gebruiken om alleen op de keeper af te gaan en als een echte spits koeltjes af te ronden. Miel was deze wedstrijd heerlijk bezig op de linksbuiten positie, waar hij meerdere malen voor gevaar zorgde met zijn snelheid en scherpe voorzetten. Erg knap voor een rechtspoot. Goed gedaan Miel. Ga zo door. 5-1. In de 37e minuut was het Kian, die aan de linkerkant de achterlijn haalde, de bal terugpakte en knap met zijn rechter in de verre hoek plaatste. Mooie goal wederom van Kian. 6-1.

Nog geen minuut later begon Tristan aan zijn inmiddels welbekende rush door het midden, tussen de verdedigers door en maakte de laatste van deze wedstrijd met een geplaatst schot in de hoek. 7-1. Dit was meteen ook het laatste doelpunt. Er kwamen nog wel veel kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Helaas begon het harde werken zijn tol te eisen en moest Dani toch het veld verlaten i.v.m met zijn achillespees. Niet veel later viel ook Dwayne uit, die na een nare val op zijn pols niet meer in staat was om te spelen. Ik hoop dat hetallemaal meevalt en dat jullie er snel weer bij zijn. Zulke belangrijke spelershebben we echt nodig om dit soort resultaten te kunnen blijven halen.

Volgende week spelen we een late wedstrijd om 12:40 tegen GSV in Grootschermer. Als we weer spelen zoals we nu hebben gedaan, gaat dat ook weer een mooie overwinning worden. Ik heb er nu alweer zin in. Bedankt allemaal voor het genieten en tot volgende week!