3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

De Middenlijn 1
1531LZ
WORMER
tel. 075-6423004

en de week ervoor een gelijkspel op de mat te leggen tegen de favoriet uit onze poule, was het vandaag de beurt aan WSV ’30 om het tegen Saenden Jo13-1 op te nemen. Niet echt iets waar je naar uitkijkt als tegenstander, wetende dat Saenden op dit moment op 42 doelpunten voor en slechts 8 tegen, in de afgelopen 6 wedstrijden staat.

Eenmaal aangekomen bij WSV, was dan ook duidelijk de angst in de ogen van de tegenstander te zien. De angst werd nog groter, doordat Saenden extra gefocussed was op het kampioenschap. Saenden staat voor aanvang van de wedstrijd namelijk op een gedeeld eerste plaats met Beemster, maar het doelsaldo is nogal groot. Gelukkig kregen we voor de wedstrijd te horen dat Beemster maar met 1-3 van Zaandijk had gewonnen en dat we er “maar” 26 hoefden te maken. Diep van binnen wisten we natuurlijk wel dat dit een onbegonnen zaak was, maar we konden altijd kijken hoe ver we zouden komen.

Het zou dan ook een alles of niets wedstrijd gaan worden en na wat gepuzzel zijn de coaches, tot een wat hun de meest aanvallende opstelling leek, gekomen. Dit betekende dat Mika deze wedstrijd in de voorste linies zou gaan spelen en dat we allemaal net even iets meer naar voren op onze posities zouden gaan staan, zonder hierbij al teveel kansen te proberen weg te geven. Het bleef gevaarlijk om op deze manier te gaan spelen, maar wijzigingen konden er altijd nog gemaakt worden.

Een andere wijziging deze wedstrijd was onze keeper. Milan zou deze wedstrijd op doel staan, door het feit dat Brian van zijn welverdiende herfstvakantie aan het genieten was. Dit hadden we keurig in zijn contract laten opnemen, dus we wisten dat dit kon gebeuren. Gelukkig wisten we dat we aan Milan, met al zijn ervaring op doel ook ee hele sterke op de lijn hadden staan. Als je dacht dat Ajax een luxe bank had, dan moet je maar eens bij Saenden JO13-1 komen kijken.

Na een goede warming-up die er zoals altijd weer erg professioneel uitzag, kon iedereen zijn inmiddels bekendgemaakte positie innemen en klonk het fluisignaal van onze ditmaal vrouwelijke scheidsrechter. Saenden begon erg slordig aan de wedstrijd, maar het kwaliteitsverschil bleek toch te groot, waardoor Saenden dit zich kon permiteren. In de 8e minuut was er dan ook een assist van Tristan op Luca, die voor de eerste goal tekende. 0-1. 6 minuten later was daar weer Luca die alleen op de keeper afging en voor zijn 2e goal tekende. 0-2. WSV was een te taaie ploeg om de benodigde 26 goals te maken. Dit was wel duidelijk. Hierdoor gingen we dan ook na een geweldige assist van Sem op Tristan, die de 0-3 voor zijn rekening nam, de kleedkamer in. 0-3 rust.

In de kleedkamer werd besproken dat we teveel balverlies leidden en dat we erg slordig waren de eerste helft. Er werd teveel gekozen voor de ingewikkelde oplossing, terwijl we met simpel overspelen een stuk verder zouden komen. Hier was iedereen het mee eens en peptte zich nog even op voor de 2e helft

Het fluitsignaal voor de 2e helft klonk en na 2 minuten was het WSV ’30 dat het net wist te raken. 1-3. Saenden was wakkergeschud en nog geen 2 minuten later was daar Mika (een absolute uitblinker deze wedstrijd), na een assist van Tristan met het antwoord. Mika was deze wedstrijd niet van de bal te krijgen en maaktte de ene na de andere actie. Een genot om naar te kijken. 1-4. Doordat Saeden de 2e helft met 2 spitsen ging spelen vielen er hier en daar gaten achterin en het was dan ook na 4 minuten weer WSV dat tot scoren kwam. 2-4.

Nu leek het nog even spannend te worden ook, maar een minuut na de tegengoal schoot Faas snoeihard in, na een assist van Cas. 2-5. De tegenstander wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Elke keer als ze dachten weer aan te kunnen sluiten, was Saenden weer de ploeg die de voorsprong op 3 doelpunten verschil zette. De koppies gingen dan ook zichtbaar hangen en in de 41e minuut schoot Mika raak na een assist van Tristan, gevolgd door een 3e goal van Luca op een assist van Faas. Eindstand 2-7.

Geweldig herstelt na de slorige eerste helft. De 2e helft zag er velen malen beter uit. Na de herfstvakantie gaan we verder in een klasse hoger, want we zijn gepromoveerd naar de 2e klasse. Persoonlijk hoop ik dat we daar meer wedstrijden zoals de 3-3 tegen Beemster zullen krijgen. Dat zijn toch wel de potjes die je echt bij blijven staan.

Ik ben ontzettend trots op iedereen in dit team. Jullie hebben het geweldig gedaan. Voor mij zijn jullie allemaal kampioenen.

Verder wil ik Jeff en Jens nog even bedanken, die er altijd staan. Of ze nu een feestje hebben gehad snachts of niet. Ze zijn er altijd. Ik ben dan ook blij om te melden dat ze de stageperiode positief zijn doorgekomen en ze een vast contract hebben gekregen. Gefeliciteerd. Hopelijk allemaal tot 30 Oktober. Dan mogen we weer.