Egmondia is in eigen huis een geducht tegenstander

Sportlaan 2
1931AV
EGMOND AAN ZEE
tel. 072-5062957

en de positie op de ranglijst zegt in deze competitie helemaal niets over de krachtsverhoudingen tussen de teams. Egmondia en Saenden hebben in evenveel wedstrijden hetzelfde aantal punten behaald. Zeven punten uit vijf wedstrijden verdeeld over 2x winst, 2x verlies en een gelijkspel. Saillant detail is dat beiden tegen WSV, de tegenstander van Saenden in de vorige speelronde, een gelijk spel hebben behaald met exact dezelfde uitslag. Door de corona-maatregelen was het even improviseren, maar stipt om 14.00uur stond iedereen klaar voor de aftrap onder leiding van scheidsrechter L.Blank, die deze sportieve wedstrijd tot goed einde zou gaan volbrengen. Saenden nam direct vanaf de aftrap het initiatief en had veel balbezit. Egmondia liet zien waarom het een moeilijk te bespelen tegenstander is. Het liet de tegenstander het spel maken wetende dat het kansrijk is in de counter. In de eerste helft van deze wedstrijd had Egmondia op deze wijze een aantal goede kansen om de score te openen, maar de afronding liet te wensen over. Jordy Araoujo wist de bal van de doellijn weg te koppen en Saenden werd een penalty ontnomen toen Mikey Hoffs binnen de 16mtr werd neergelegd. Saenden kreeg ook mogelijkheden maar de echte kansen waren er niet in deze 1e helft. Ruststand 0-0.

Direct na rust zagen wij een fanatieker Saenden en dat resoluter en beter uit de startblokken kwam. Met de zeewind in de rug gaf het Egmondia weinig ruimte om die gevaarlijke counter uit te spelen. In de 57e minuut werd Ferry Heijnis door Mikey Hoffs de diepte ingestuurd en die zag zijn inzet beloond met een treffer op dat moment meer dan verdiend, maar het gaf ook een bevrijdende werking. Saenden speelde nu geconcentreerder en met meer overleg en kreeg controle over de wedstrijd. De 0-2 door een gericht afstandsschot van Damian Wijndal was niet meer dan een goede weerspiegeling van de krachtverhouding. Het moet gezegd, dat Egmondia de moed niet opgaf en bleef proberen om met name via de counter die ene aansluitende treffer te produceren. De kansen daartoe zijn er geweest, maar goed ingrijpen van de Saenden defensie voorkwam een doelpunt. Ook na de wissels die waren ingezet bleef Saenden vanmiddag de betere ploeg. In de 83e minuut wist de goed spelende Damian Wijndal met een steekbal Stanley Louhatapessy te bereiken die wel raad wist met het buitenkansje (0-3). Daarmee was de wedstrijd gespeeld en komt Saenden op gelijke hoogte met Meervogels’31 de tegenstander van volgende week.