Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

De 26-jarige scheidsrechter Marisca Overtoom uit Obdam liet een prima indruk achter. Ze staat sinds dit jaar op de internationale FIFA-lijst en mag worden ingezet voor internationale jeugdwedstrijden. Ze hield beide teams kort, in een harde maar sportieve wedstrijd.

Beide elftallen waren vanaf de eerste minuut strijdbaar. De thuisploeg begon scherper. Trainer Rene Reijinga: ,,Het tactische plan om anders te gaan spelen verbaasde de tegenstander. Ons team stond in de eerste helft als een huis en we gaven niets weg. En dat is knap zeker als je bedenkt dat we acht spelers moesten missen wegens blessures. Er waren maar vier invallers beschikbaar. Ik verwacht dat verschillende spelers snel weer inzetbaar zijn. Het is echter met zoveel afwezige spelers iedere week even puzzelen om een goede opstelling te maken.’’

Na de pauze kon Remy Goudriaan met een hard schot in de linkerhoek SVA doelman Max Boon verslaan. Enkele minuten later werd het gelijk door een schot van invaller Noah Bruins waar doelman Gennaro Liklikwatil niet bij kon komen. Reijenga zag dat zijn manschappen rustig bleven. ,,We bleven ons eigen spel spelen en de tegenstander kreeg geen mogelijkheden. We kwamen als hecht collectief over.’’

Na een hard schot van Ferry Heijnis in de rechterhoek kwam SVA wederom op achterstand. Daarna bleef het spannend. Acht minuten voor tijd kon Damian Wijndal het duel beslissen.

Reijenga heeft alle vertrouwen in de uitwedstrijd van volgende week tegen WSV’30. ,,We hebben de stijgende lijn te pakken. Fijn dat er volgende week weer een derby op het programma staat. Dat geeft altijd extra krachten door de komst van veel fans.’’

Trainer Joeri Houniet van SVA bekende na afloop direct dat het tactische spel van Saenden een verrassing was. ,,We waren in de eerste helft matig. Saenden kreeg het te makkelijk en ook in de persoonlijke duels moesten we te vaak het onderspit delven. In de tweede ging het beter. Na de 1-1 was er een korte periode dat we een overwicht hadden. Door slordigheden achterin kregen we weer een treffer om de oren. Na drie overwinningen op rij weten we weer hoe vervelend het is om te verliezen. Verder is er niets aan de hand, met negen punten uit vier duels doen we goed mee. ’’