Jan Glijnisweg 35 A
1703RK
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5725772

en dat was dat één van beide clubs de eerste punten van dit seizoen zou kunnen bijschrijven. Saenden dat de eerste twee wedstrijden al had verloren wilde niet nogmaals verliezen en KSV dat na drie verloren partijen ook met nulpunten onderaan staat was zeker niet van plan om zich te laten wegspelen. En zo ontstond er een pittige partij voetbal. Statistisch gezien had KSV de betere papieren, want een blik in het verleden laat zien dat Saenden in seizoen 2016-2017 uit beide ontmoetingen slechts 1punt behaalde. Vandaag verliep het echter anders en wist Saenden met vijf treffers overtuigend de winst te behalen. In het begin van de wedstrijd zag het daar niet naar uit. Vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Marijke Steur speelde KSV met ziel en zaligheid en alles wat het in zich had om niet te worden weggespeeld. Dat ging goed tot de 19e minuut, want zolang duurde het voordat het eerste doelpunt viel. Saenden had gezien de kansen al eerder op voorsprong kunnen komen, maar de KSV-keeper bleef de baas in een aantal spelsituaties. Uiteindelijk wist, voor de geblesseerd geraakte Mikey Hoffs, ingevallen Melvin Bruijn een op maat gespeelde voorzet van links fraai in te koppen(0-1). Met nog meer energie ging KSV de strijd aan onder aanvoering van de uitblinkende en inmiddels 46-jarige aanvoerder Yucel Gundogdu, die in het verleden furore maakte in het topamateur voetbal bij o.a. Turkiyemspor. In de 44e minuut leek Ferry Heijnis op weg naar zijn doelpunt maar werd onreglementair gestuit. De daarop volgende strafschop werd benut door de goed spelende Jordi de Wit (0-2). Meteen na rust liet Saenden zien dat de punten niet in Heerhugowaard bleven door KSV direct onder druk te zetten en uiterst moeilijk te maken. Dat leverde direct resultaat want Saenden Remy Goudriaan liet al in de 46e minuut zien dat je ondanks een kluwen mensen in het 16mtr gebied wel degelijk kunt scoren (0-3). Zes minuten later  liet Dani Beukman op een fraaie wijze de 0-4 aantekenen na goed doorzetten.

Remy Goudriaan bekroonde zijn inzet door in de 59e minuut zijn tweede treffer te scoren (0-5). Het zou ondanks de nog vele mogelijkheden de laatste treffer van vanmiddag blijken. Een hogere score was wellicht mogelijk geweest, maar de winst was het doel van vandaag en dat is behaald.