1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Na exact 350 dagen zonder competitievoetbal is vanmiddag op het knusse Saenden complex de competitie weer als vanouds begonnen. Saenden heeft een goede selectie en dat is in Limmen niet onopgemerkt gebleven. Volgens hun correspondent is Saenden één van de clubs die favoriet is voor de titel. Dat is maar hoe je het bekijkt, want ook andere clubs, inclusief Limmen zelf, hebben dat.

Als Limmen op bezoek komt dan weet je op voorhand dat er voor de winst gevoetbald gaat worden. Een blik in de historie laat zien dat Saenden nog nooit  een thuiswedstrijd van Limmen heeft gewonnen. Ook hedenmiddag was dat het geval. Onder leiding van de bekwame scheidsrechter J. Wals die kan terugkijken op een prima wedstrijd, was het Saenden dat in de openingsminuten de eerste kansen kreeg maar verzuimde die te benutten. Was dat wel het geval geweest dan was wellicht een beter resultaat mogelijk geweest. Na 13 minuten spelen kantelde de veldverhouding na een verkeerde terugspeelbal van Saenden, welke door de spits van Limmen heel alert werd omgezet in een doelpunt (0-1).
Ondanks de aanvallende impulsen van Saenden kwam het deze tegenslag niet meer boven water. Elke linie van Saenden werd, mede door de spelopvatting van Limmen, afgetroefd wat resulteerde in de 20e minuut na alweer knullig balverlies tot de verdiende 0-2 voor Limmen. Na de rust waarin spelers zijn gewisseld om het wedstrijdbeeld te kantelen, verwacht je dan een energiek Saenden met het nodige elan. Vandaag gaf Saenden echter niet thuis. Het bleef volharden in lange ballen en het korte spel lukte al helemaal niet. Ondanks het aanvallende spel en een optisch overwicht kwam het niet tot echte kansen. Limmen had indien het alle kansen in doelpunten had omgezet met een monsterscore huiswaarts kunnen gaan. De 0-3 na alweer slordig wegwerken was terecht een logisch gevolg van het spelbeeld. Pas in de 88e minuut kon Saenden uit een prima uitgespeelde aanval via Mikey Hoffs de 1-3 laten aantekenen. In de slotseconden liet Limmen in een wedstrijd waar alles voor hun goed viel een gelukkige, maar volkomen verdiende 1-4 aantekenen.