Sportpark Spieringhorn 11
1043AA
AMSTERDAM
tel. 020-6882127

Zaterdag 11 December stond AFC DWS op het programma voor de jongens van Saenden JO13-1.

De dag begon nog met de eerste tegenvallers, want zo mistten ze niet alleen de hoofdtrainer Raymond maar ook Tristan, Raff en Braian. Dit betekende dus dat Jens en Jeff met 1 wissel stonden en tussendoor goed moesten puzzelen hoe ze het zo goed mogelijk gingen neerzetten.

Iets later dan gepland, klonk dan eindelijk het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd.

Al vroeg in de wedstrijd merkten de jongens van Saenden dat DWS snel druk zette, maar daar hield de achterhoede van Saenden nog goed stand tegen.

Ook al werden de jongens steeds onder druk gezet door DWS, ze bleven goed combineren en voetballen om eruit te komen. Hierdoor kwam Luca een paar keer een op een met de achterhoede van DWS dat leidde tot een aantal kansen. Na 1 van deze kansen mocht Saenden een hoekschop nemen. Luca slingerde de bal voor het doel en na wat flipperkast voetbal kwam de bal voor de voeten van Mika die hem goed en netjes binnen schoot 0-1.

Voor DWS was dit duidelijk een wake-up call, want ze begonnen nog meer druk te zetten voor het doel van Brian, die echt extreem goed keepte. Niet normaal! Bij iedere kans die DWS kreeg, stond hij daar om Saenden nog in leven te houden. Vlak voor rust kreeg DWS twee kansen waarvan er eentje helaas toch in ging 1-1.

Terwijl het al tijd was liet de scheids de 1e helft toch nog 5 minuten doorgaan en in die 5 minuten extra tijd wist DWS onze achterhoede toch weer open te breken en kwam Saenden op een 2-1 achterstand.

In de kleedkamer werd het de jongens duidelijk gemaakt dat het zeker nog niet verloren was en dat de jongens alleen even goed moesten doorbijten, elkaar helpen en durven hun poten ertussen te zetten als de tegenstander komt.

In de 2e helft was daar zeker goed naar geluisterd, want Saenden begon fel en er werden ook duels gewonnen.

Door het felle start van Saenden, konden ze zelf ook kansen creëren. Helaas gingen ze er niet in en zo bleef het lang spannend. Ook voor het doel van DWS, dat naar achter werd geschoven door Saenden.

Door een mooi opgezette aanval van Saenden, kwam daar Luca met een1 op 1 kans die via de keeper over de achterlijn ging. Hoekschop.

De hoekschop werd dit keer genomen door Mika die hem strak en goed voor legde en via een kluts in het doel van DWS viel. 2-2.

Saenden kreeg weer hoop en begon ook sterker te voetballen. Ze kregen ook kansen, maar ja dan komt de voetbal regel: “wat er aan de andere kant niet ingaat, gaat er bij er andere wel in”. Na een scherpe counter van DWS werd onze achterhoede dan ook weggespeeld en maakte DWS de 3-2.

Saenden moest dus weer aan de bak en probeerde er echt alles aan om er wat van te maken. Ze hielden zoveel als het kon met zijn allen tegen. Als een team werd er gevochten, maar de aansluitingstreffer werd maar niet gemaakt. Helaas was het DWS dat weer kwam en wisten de score nog verder uit te breiden. 4-2.

Wat de jongens ook probeerden, DWS was de laatste fase echt te sterk voor ons Saenden, dat merkte dat DWS op zoek was naar meer en steeds gretiger werd om het doelsaldo op te schroeven. Dit kostte de jongens veel energie en de tank raakte een beetje leeg. Een paar minuten voor tijd was daar dan ook de 5-2 voor DWS.

Saenden heeft geprobeerd zich te laten zien, maar het was niet genoeg om DWS te stoppen helaas.

AFC DWS - Saenden eindigde in een welverdiende 5-2 overwinning voor de Amsterdammers.

Op naar de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Laten we die goed afsluiten met drie punten die lekker bij Saenden blijven.

Sportieve groet,

De staf

JCK02042.JPG

Ik kon er helaas niet bij zijn en kan daardoor geen fatsoenlijk verslag schrijven. Het idee was dat assistant Jeff dit zou doen, maar die heeft er iets langer voor nodig.

Wat ik heb begrepen is dat er hard is gestreden en dat het erg lang spannend is gebleven, maar DWS uiteindelijk de sterkste partij bleek, mede doordat Saenden maar over 1 wissel beschiktte.

Des te knapper dat Saenden zo lang stand heeft gehouden. In de 38ste minuut stond het na een goal van Mika en Morrison namelijk nog 2-2.

Helaas wist DWS er in de laatste 10 minuten nog 3 in te prikken en was de eindstand 5-2, in het voordeel van de Amsterdammers.

Volgende week dus een zeer uitgebreid verslag van Jeff (volgens hem het beste verslag dat jullie dit seizoen gaan lezen) over deze wedstrijd en uiteraard weer een verslag van de wedstrijd van volgende weekend tegen SDW.