De 2e wedstrijd van Saenden O13-1 in de 2e klasse.

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Na vorige week was er een enorm zelfvertrouwen opgebouwd, maar dit moest het team zeker geen invloed laten hebben op de verwachting van de komende tegenstander. De tegenstander van dit weekend was namelijk het MO13-1 team van SDZ. Ja u leest het goed. De meiden van SDZ dus. Deze meiden hadden het voor de herfstvakantie al voor elkaar gekregen om 3e te worden in de 2e klasse tussen de jongens, dus zeker belangrijk om de koppies erbij te houden. Dit was niet zomaar een meidenteam. Dit was een team dat echt serieus mee kon doen tussen de jongens.

De tegenstander van Mo17-1 kwam aangelopen en de blikken van de mannen van JO13-1 veranderden van “ we gaan dit wel even aanpakken” naar “oeps.. als we hier tegen moeten voetballen, maken we echt geen kans” .  “Was dit onze tegenstander?”. “ Wat een grote meiden! ”.

Zoals al eerder vermeld, ging het hier dus om de MO17-1 en niet om de MO13-1. Godzijdank. Dat zou qua fysiek wel een enorm verschil geweest zijn. De daadwerkelijke tegenstander kwam iets later de poort van Saenden binnengelopen. Pittige tantes, met de kin omhoog en borst vooruit. Geen angst en de visie van een overwinning, op het almachtige Saensiro.

Waar de meiden van SDZ nog geen kennis mee hadden gemaakt, was de mentaliteit van de boys uit Wormerveer. Niks anders dan een winnaarsmentaliteit. Een mentaliteit die je niet bij veel teams terug kan vinden. Dit is dan ook meteen wat de JO13-1 van Saenden zo sterk maakt. De mentaliteit als team en niet als individueel. Samen winnen. Niet alleen is het motto.

Na een goeie warming-up kon iedereen zijn positie innemen en klonk het fluitsignaal van vedette Jordy Araujo Poyata van het 1e van Saenden. Wat een eer om door deze topspeler van Saenden gefloten te worden. Dat kan alleen bij topwedstrijden.

Al snel bleken de meiden van SDZ niet makkelijk te zijn en zaten er goed op. Het was even zoeken voor Saenden, maar na een assist van Tristan op Luca was daar dan na 6 minuten de welverdiende 1-0. Ook de 2, 3 en 4-0 kwamen voort uit een assist van Tristan op Luca en het stond binnen 20 minuten 4-0. Dit kon weleens een uitslag worden met dubbele cijfers.

2 minuten later was het zelfs SDZ dat een handje meehielp. Een onhoudbare terugspeelbal op de keeper zorgde voor een eigen doelpunt. 5-0.

En je gelooft het niet, maar in de 25ste minuut schoot Luca zijn 5e achter de keeper, na een geweldige assist van Sem, die op rechtsbuiten keer op keer geweldige actie maakte en voorzetten gaf. 5 goals in 25 minuten. Wat een spits. 6-0 en rust.

In de kleedkamer heerste een aparte sfeer. Raymond en Jeff vroegen zich af hoe dit nu kwam, maar kwamen al snel tot de conclusie dat het kwam door de afwezigheid van Jens. Jens is op de een of andere manier toch iemand binnen de staf die een bepaalde rust creëert en de mannen een gevoel van rust geeft voor het ingaan van de 2e helft. Dit zou zich dan ook gaan uiten in het eerste deel van de 2e helft.

Het fluitsignaal klonk weer en Saenden oogde zwak. De meiden van SDZ overheersten, maar door de geweldige verdediging, met een Braian die voor ons, zijn tot nu toe beste wedstrijd speelde, wist SDZ niet tot scoren te komen. De druk was hoog, maar door een enorme vechtlust, wist Saenden het doel schoon te houden. Milan linksachter en Mika rechtsachter waren een nachtmerrie voor de aanvallende linie van SDZ. De aanvallen over de vleugels vielen door hun constant in het water.

In vergelijking tot de eerste helft duurde het dan ook erg lang voordat Saenden aan scoren toekwam. Na een actie van Luca, wist hij tot zijn 6e!!!! doelpunt te komen. Na 53 minuten stond het 7-0 en alsof het nog niet genoeg was, was daar nogmaals een assist van Sem, die door Luca niet anders dan verwacht achter de doelvrouw gewerkt werd. Bam 8-0.

Dit was gelijk de eindstand. Wat een overwinning.

Alles was super. Op 1 ding na. Wij zijn Saenden. Wij houden onze mond dicht. Wij gaan niet in op ernstige ziektes die door de tegenstander worden gewenst. Wij verlagen ons zeker niet tot het uitspreken van deze ernstige ziektes. Wij gaan geen ruzie maken, maar lopen weg!

Wij spreken door het maken van doelpunten!!!!!!!!