Zaterdag 24 september, na een nacht met veel regen was het de vraag of de velden nog goed genoeg waren om op te voetballen.

Piet Kuiperlaan 1
1525PK
WESTKNOLLENDAM
tel. 075-6287956

Vandaag stond een uit-wedstrijd bij Blauw-Wit op het programma, een tegenstander waar we nog niet eerder onze kracht mee hebben gemeten. Ondanks de hoeveelheid regen waren de velden gelukkig goed genoeg om op te spelen dus verzamelden we om 8.30 uur bij Station Wormerveer.

Eenmaal aangekomen bij Blauw-Wit werden we vriendelijk ontvangen met koffie en waren de kinderen blij dat ze weer eens op echt gras mochten spelen. Na een kleine tactiek bespreking gingen we het veld op voor de gebruikelijke warming-up.

Beide partijen stonden er klaar voor en hadden er zin in. Aangezien we een nieuwe tactiek probeerden was het nog even wennen en daar maakte Blauw-Wit gelijk gebruik van en opende al snel de score 1-0! Gelukkig duurde het niet lang voordat Saenden gewend was aan het nieuwe spel en leek het wel tikkie-takka by Saenden waardoor Jemuël al snel de score gelijk bracht naar 1-1.

Lex voelde zich helemaal thuis op zijn nieuwe plekkie en gebruikte zijn snelheid optimaal en scoorde de 1-2! Toch was Blauw-Wit zeker niet kansloos en gaven ze goed partij dat maakte dat Saenden 100% gefocust moest blijven. Het was ook niet vreemd dat Blauw-Wit weer aansluiting vond en 2-2 maakte. Omdat ze zo aan elkaar gewaagd waren, regende het kansen aan beide kanten waarbij de keepers keer op keer de bal wisten tegen te houden. Toch wist Jemuël met een afstandsschot via een been van de tegenstander de 2-3 te scoren! Het was Blauw-Wit die in deze eerste helft de langste adem had en de ruststand op 4-3 wist te zetten.

Beide teams vonden het zo’n leuke wedstrijd dat ze na 5 minuten rust alweer klaar stonden om te beginnen. Direct na de rust was het Saenden die de betere was en door een mooie pass van Avery kon Jemuël er 4-4 van maken. Niet veel later was het Jermaih die snel een uitbal in dribbelde en van een meter of 15 de bal strak in de kruising schoot 4-5!

Lex had voor vandaag de opdracht gekregen om minimaal 2 doelpunten te maken en met nog maar 10 minuten op de klok moest hij aan de bak! Een paar kansen werden gemist maar dan toch, na een mooie pass van Joep, kreeg hij de kans om te schieten en maakte er 4-6 van. Blauw-Wit wist niet van opgeven en scoorde de 5-6. De overwinning was nog niet zeker met nog maar een paar minuten te gaan, gelukkig was Jemuël nog scherp en zag Lex vrij staan voor de goal. Met een strakke pass kon Lex zijn hattrick maken en de eindstand op 5-7 zetten!!

Boys en Girls, de nieuwe tactiek is nog even wennen maar jullie pakken het al snel op en daardoor spelen jullie nog beter! Ik kan wel zeggen dat dit één van de leukste wedstrijden was tot nu toe. Volgende week weer een keer een thuiswedstrijd, ik kijk er nu al naar uit!