Het vanmiddag dodelijk effectieve Medemblik was iets teveel van het goede voor het wederom strijdlustige Saenden.

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Het veldoverwicht van Saenden in die eerste 31-minuten van de speeltijd leverde ondanks meerdere pogingen slechts één doelpunt op. Ferry Heijnis zette in de 29e minuut Juary dos Santos alleen voor de keeper en dat betekende (1-0). Lang heeft Saenden niet van de voorsprong kunnen genieten, want in de 32e minuut was het alweer gelijk. Onoplettendheid in de defensie gaf de snelle en behendige linksbuiten van Medemblik net voldoende ruimte en wist knap af te ronden (1-1). Saenden dat tot deze fase sterker was wilde op zoek naar de tweede treffer maar kreeg de deksel op haar neus in de 37e minuut toen een doorgekopte bal precies voor de voeten kwam van Saenden’s  plaag van vanmiddag(nr11) die de bal knap controleerde en onhoudbaar Gennaro Liklikwatil wist te passeren.  Ruststand 1-2. Ook na de thee zagen wij een Saenden dat op zoek was naar de aansluitende treffer, omdat het wist en voelde dat er mogelijkheden waren. De kansen waren daar maar de uitvoering bleef achterwege. Toen in de 72e minuut niet goed werd ingegrepen door de   verdediging van Saenden werd daar direct van geprofiteerd door wederom die pijlsnelle buitenspeler van Medemblik (1-3).  De 1-4 drie minuten later was daar een kopie van en zo keek Saenden tegen een onverdiende, pijnlijke en kansloze 1-4 achterstand aan. Ondanks alles bleef de ploeg van Guillaume Groot positief, maar de angel was uit de wedstrijd. In de laatste minuut profiteerde Medemblik via alweer de nr11 van Medemblik en bracht zo de enigszins geflatteerde eindstand van 1-5 op het bord.