Almereweg 41
1671ND
MEDEMBLIK
tel. 0227-543562

FC Medemblik is na vier speelronden koploper in de tweede klasse A. Op doelsaldo weliswaar. Voor de tweede keer in vier wedstrijden scoorde de formatie van trainer Stephan Kaaij zevenmaal in een wedstrijd. Tegen Saenden werd het 7-1.

Was Saenden nou zo zwak of Medemblik zo sterk, was de vraag. ,,Ik vond Saenden niet zwak’’, zei Kaaij. ,,Maar de wedstrijd viel onze kant op.’’

Kort voor rust had Saenden de marge tot één doelpunt teruggebracht. En dus moest Kaaij een manier vinden om de tegenstander van zich af te houden. ,,Ons tactisch plan werkte. Hoe dat plan eruit zag? Dat ga ik toch niet in de krant zetten?’’

De basis voor de zege werd gelegd in het begin van de tweede helft, toen Medemblik tweemaal scoorde. Kaaij: ,,Zij begonnen fel, maar wij nóg feller. Ik ben trots dat wij in die fase de wedstrijd bepaalden.’’

Kaaij noemde zijn team ’scherp, geconcentreerd en gedisciplineerd’. ,,Je ziet het team echt groeien. De doelstelling is nog steeds handhaven. Daarvoor heb je 30 tot 33 punten nodig. Met twaalf uit vier zijn we goed op weg.’’

FC Medemblik-Saenden 7-1 (2-1).

Doelpunten FC Medemblik: Koster (2), Wenners (2), Kemker (2), Keizer.

Zwak Saenden krijgt er zeven om de oren tegen Medemblik

Bij Saenden ging er zondag tegen Medemblik veel meer fout dan goed. De Wormerveerders speelden als los zand en werden door de West-Friezen genadeloos afgeslacht: 7-1.

voetbal

Tweede klasse A

„Het was een collectief falen”, vatte Saenden-trainer Guillaume Groot de wanprestatie van zijn ploeg samen. „Iedereen moet zich in de spiegel aankijken, ikzelf ook. Iedereen tikte vandaag de ondergrens aan.”

De oefenmeester vond dat zijn ploeg nog niet eens zo slecht begon op het veld van Medemblik. Toch keek het al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Daarna zakte de formatie steeds verder in. De 2-1 van Damian Wijndal was tegen de verhouding in, vond de trainer. „Toen vond ik onze tegenstander al beter.”

Met een op drie plekken gewijzigd elftal trachtte Groot de wedstrijd na rust om te draaien. Het tegenovergestelde gebeurde: Medemblik begon furieus en pijnigde Saenden, dat veel steken liet vallen. „Heel zuur. We gaven de goals veel te makkelijk weg. Bij vijf van de zeven tegengoals maakten wij een fout.”

De Wormerveerse voetballers speelden na rust niet als een team, maar als verschillende individuen. „We hinkten op verschillende gedachten. Er was wel een duidelijk plan, maar sommige jongens hadden een eigen strijdplan. Daardoor werden de ruimtes tussen de linies te groot. Daar werden we voor afgeslacht. Het is een wijze les geweest.”

Medemblik-Saenden 7-1.

Doelpunt Saenden: Wijndal