Doorbraak 18
1749AM
WARMENHUIZEN
tel. 0226-391977

of Saenden had in Warmenhuizen kampioen kandidaat ViosW afgetroeft en met de volle buit richting Wormerveer kunnen gaan. In de extratijd kwam er dan toch een barstje in het bastion en dat betekende direct de gelijkmaker. Voor Saenden  was die treffer een grote teleurstelling want lang zag het ernaar uit dat de missie van vanmiddag zou gaan slagen.

In een sportieve maar vooral spannende wedstrijd speelde de strijd zich af op het middenveld en lukte het de beide ploegen niet om echte kansen te creëren. Uit dode spelmomenten, zoals de corners en vrije trappen, kwam vanmiddag het meeste gevaar. De vleugelspits van Vios W speler zag zijn voorzet op de lat belanden en uit corners zagen wij een paar ballen die rakelings over het doel werden gekopt. Saenden opende de score in de 22e minuut via Jordi de Wit die de bal uit een vrije trap knap in de kruising schoot. Lang kon Saenden niet van de voorsprong genieten. Eén minuut na het doelpunt lag de bal al achter Gennaro uit een onnodig weggegeven vrije trap. De “halve” corner werd door een ViosW speler hard binnen gelopen. (1-1). Vlak voor rust negeerde de uitstekende leidende scheidrechter O. Jans een vlagsignaal dat volgde toen de goed spelende Jens de Droog uit een knap uitgespeelde aanval vrij voor de keeper kwam te staan en scoorde op aangeven van Mikey Hofs (1-2). Na de onderbreking was het zoals verwacht ViosW, dat vooral op de helft van Saenden ging spelen, maar niet verder kwam dan lange ballen op de alsmaar naar voren rennende en kopsterke voorwaartsen. Paal en lat voorkwamen nog wel een treffer, maar het stond goed bij Saenden en kon het zich onder de druk uitvoetballen. Het aanvallende spel van ViosW zorgde ervoor dat Saenden meer ruimte kreeg en het op de counter kon spelen. Uit één van die counters een VAR-moment toen Saenden de treffer van Juary dos Santos al aan het vieren was maar de scheidsrechter daar anders over dacht en de treffer afkeurde op advies van de assistent. ViosW deed er alles aan op de stand gelijk te trekken maar Saenden hield goed stand. Toen de klok al op 90 stond en de minuten voorbij tikte viel dan toch in de blessuretijd de gelijkmaker uit de zoveelste vrije trap die nu wel goed viel en kon worden binnen getikt(2-2).