Saenden zakt weer een aantal plaatsen in de ranglijst.

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

De instelling en strijdwijze waarmee HSV vanmiddag het duel tegen Saenden startte bleek van  doorslaggevende factor in een wedstrijd met twee gezichten waarin van alles mogelijk was. Vooral in de 1e-helft werd Saenden afgetroefd door een opportunistisch spelend HSV dat kort op de bal zat en geen ruimte weggaf om Saenden tot het gewenste voetbal te laten komen. Dankzij de uitblinkende keeper Gennaro Liklikwatil bleef de schade beperkt tot een 0-2 ruststand. HSV startte fanatiek en wist al snel een aantal zeer riante kansen te creëren, maar dankzij het ingrijpen van de keeper bleef het 0-0. Een foutieve inspeelbal aan de zijde van Saenden zorgde voor de omslag in de wedstrijd en kwam Saenden al vroeg in de wedstrijd met 10-man te staan. Robin Hoogstra trok aan de noodrem en liet de uitstekend fluitende R. Westhoff uit Vlaardingen geen andere keuze dan een rode kaart wegens een doorgebroken speler. Door de druk van HSV was het een kwestie van tijd wanneer de eerste goal zou gaan vallen. Die kwam er uit een corner (0-1) en niet veel later was een afstandsschot door een mellée van spelers voldoende om de 0-2 aan te tekenen.

Na de rust een heel ander spelbeeld. HSV was geen schim meer van de overtuigende ploeg uit die eerste helft.  Van het begin van de 2e helft lukte het Saenden om HSV onder druk te zetten en kwamen er ondanks de numerieke minderheid scoringskansen. Toen het uiteindelijk Damian Wijndal lukte de aansluitingstreffer (1-2) te maken kwam het geloof op een goed resultaat terug bij het team en liet het aanwezige publiek zich ook weer nadrukkelijk horen. Saenden leek herboren en wist HSV op eigen helft te houden. Een inzet van Remy Goudriaan leek de gelijkmaker op te leveren maar de HSV keeper pareerde de inzet. Ook in de rebound lukte het niet om de gelijkmakende treffer binnen te lopen. Uit de daarop volgende counter scoorde  HSV (1-3) en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd was de 1-4 ook nog een feit en daarmee zakt Saenden weer een aantal plaatsen in de ranglijst.