Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

in klasse 2A leefde volgens de media in haar berichtgeving niet bij de Kogers, maar vanmiddag heeft KFC het tegendeel bewezen en de tanden laten zien door deze derby op een goede manier naar zich toe te trekken. Het strijdplan van voormalig Saenden trainer René Reininga is door zijn ploeg goed uitgevoerd en op de overwinning is niets op af te dingen. In  de  1e helft ging de strijd gelijk op en wisten zowel KFC als de thuisploeg Saenden goede kansen te creëren, maar nog zonder resultaat. Het had voor Saenden zomaar anders kunnen lopen als de overigens prima leidende scheidsrechter M. Rampersad tot twee keer toe een handsbal binnen zestienmeter van KFC had bestraft. Dat gebeurde niet en daarmee was de ruststand van 0-0 conform de veld verhouding. Direct de rust kreeg Saenden een paar mooie kansen om op voorsprong te komen, maar die werden niet benut. Uit een counter van KFC en de daaropvolgende goed genomen hoekschop werd de bal hard ingekopt en kwam KFC op voorsprong (0-1).  Drie minuten later lag de bal op de penalty stip na een ongelukkige botsing tussen twee spelers binnen het 16mtr gebied. Deze toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten (0-2). Daarmee kwam Saenden op een onoverbrugbare achterstand en restte trainer Guillaume Groot niet anders dan nog aanvallender te gaan spelen. De spelers van Saenden hebben er van alles aan gedaan maar KFC bleek vanmiddag de betere partij.