Bergweg 5
2061KB
BLOEMENDAAL
tel. 023-5375300

Een strijdlustig Saenden behaalt in een enerverend duel tegen een piepjong Bloemendaal drie hele  belangrijke punten en stijgt daarmee een aantal posities op de ranglijst. Het feit dat Bloemendaal op  haar jeugd moest terugvallen had volgens de trainer van Bloemendaal te malen met vakantie vierende wintersporters. Gezien het vertoonde spel deze middag van deze talentvolle lichting mag er wel vaker vakantie gevierd worden in Bloemendaal, want ze wisten Saenden letterlijk “het vuur aan de schenen” te leggen. Aanvankelijk zag dat er niet zo naar uit. Na vijf minuten spelen kreeg Saenden al de eerste levensgrote kans maar de keeper greep goed in. In de 13e minuut kwam Saenden toch op voorsprong via een strafschop van Mikey Hoffs (0-1) die werd toegekend omdat hij zelf binnen de 16mtr onderuit werd gelopen. Niet veel later werd Juary dos Santos vrij gespeeld en leek op weg te zijn naar een doelpunt maar zijn inzet werd op tijd verijdeld. Met goed combinatie spel liet Bloemendaal al zien waartoe het in staat is. De gelijkmaker die in de 21e minuut viel kwam toch nog uit de lucht vallen (1-1) toen er niet goed werd uitgestapt voor buitenspel en de spits van Bloemendaal daarvan profiteerde. Uit een goed genomen corner van Miel Honig in de 37e minuut wist Robin Hoogstra boven iedereen uit te stijgen en kon inkoppen (1-2) wat ook de ruststand zou zijn. De tweede helft zagen wij een compleet ander beeld van deze wedstrijd. Binnen een minuut werd de achterstand weggewerkt door een goed uitgespeelde en vooral pijlsnelle counter (2-2). Dit was tevens het sein voor Bloemendaal om de druk op te voeren. Saenden moest knokken voor elke meter om te voorkomen dat het werd overlopen en kwam feitelijk niet meer aan verzorgd voetbal toe. De goed leidende scheidsrechter S. van Schoonderwoerd had in die fase zijn handen vol om de overigens sportieve strijd in goede banen te leiden. Bloemendaal zag haar kansen maar Saenden zag die ook, hetgeen een mooi schouwspel opleverde waarbij het tempo hoog bleef en aan weerszijde doelrijpe kansen opleverde. Gennaro Liklikwatil  wist met een aantal fraaie, maar ook miraculeuze reddingen zijn doel voor de rest van de wedstrijd schoon te houden. Door de niet aflatende druk van het jeugdige Bloemendaal kwam er wel meer ruimte achter de laatste linie en de in goede vorm verkerende Mikey Hoffs profiteerde daar tot ontsteltenis van heel Bloemendaal twee keer van. Allereerst in de 79e minuut waarbij hij iedereen zijn hielen liet zien met weergaloze solo vanaf de middellijn (2-3). In de 89e minuut wist Killian van Dijk de bal te onderscheppen en hem te bereiken en de rest is geschiedenis. Eindstand 2-4. Een verdiend resultaat voor het hard werkende Saenden uit Wormerveer.