De overwinning op Kleine Sluis in eerste ronde van deze competitie heeft Saenden zichtbaar meer vertrouwen gegeven.

tel. 075-6216037

Gelijk vanaf de aftrap tegen Spirit´30 uit Hoogkarspel werd volop het gaspedaal ingedrukt, hetgeen al in de 1e minuut resulteerde in een doelpunt van Mikey Hoffs na een formidabele bal van Robin Hoogstra (1-0). Saenden dat onder leiding van de strak leidende scheidsrechter J. Puts het spel domineerde kende aanvankelijk geen problemen tegen deze tegenstander. In de 12e minuut wist Jordi de Wit met een subtiel balletje Damian Wijndal te bereiken die beheerst scoorde. Geen vuiltje aan de lucht, maar in de 14e minuut wist Spirit’30 na een mistverstand in de verdediging, waar Melvin Bruijn als keeper de geblesseerde Gennaro verving, zowaar een doelpunt te maken. Het bleek een kantel moment in de wedstrijd want Spirit’30 kreeg meer grip op het spel, al mag het van geluk spreken dat de Saenden aanvallers teveel kansen onbenut lieten om de wedstrijd te beslissen. Ruststand 2-1. Na de thee hetzelfde spelbeeld. Saenden met aanvallend voetbal veelvuldig voor het doel van Spirit’30 maar geen doelpunten. De verdediging van de gasten inclusief de keeper stonden hun mannetje en mikten op een counter. Deze spelopvatting bracht in de 53e minuut de 2-2 stand op het bord. Met nog meer aanvallende impulsen wilde Saenden de wedstrijd over de streep trekken maar het kwam bedrogen uit toen Spirit’30 in de 63e minuut opnieuw uit een counter wist toe te slaan (2-3). Trainer Guillaume Groot wisselde aanvallend om de wedstrijd alsnog in het voordeel te beslissen. Tot ieders tevredenheid van de Saenden aanhang  wisten de gasten een grote kans op 2-4 te verprutsen en konden vervolgens hun geluk niet op toen Ferry Heijnis in de 76e minuut de bal beheerst controleerde en scoorde (3-3). Zelfs na dit moment kreeg Saenden  nog voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken  maar helaas ontbrak het kleine beetje geluk dat je af en toe nodig hebt om een wedstrijd te beslissen. Eindstand 3-3 in een wedstrijd waarin Saenden de betere partij was en het zich mag aanrekenen niet eerder afstand van het karaktervolle Spirit’30  te hebben genomen.