Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Een ploeg die na 4 wedstrijden gespeeld te hebben met indrukwekkende cijfers de ranglijst aanvoerde met 13 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Zoals verwacht waren beide teams niet van plan om zich uit de tent te lokken en zo ontstond er in de 1e helft een waar gevecht op het middenveld. Uit een gekrulde vrije trap van 20 meter afstand kwam Westfriezen onverwacht in de 16e minuut in op voorsprong (0-1). Vanaf dat moment liet de ploeg uit Zwaag zich volledig inzakken in de eigen 16mtr. Saenden dat met name op de helft van Westfriezen speelde kreeg weinig ruimte van het solide verdedigende Westfriezen en daardoor ook geen gelegenheid om maar enig schot op doel te lossen. Ruststand 0-1. Na de thee bracht trainer Guillaume Groot twee wissels in om nog  energieker ten strijde te gaan. Saenden voelde aan alles dat er kansen waren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Scheidrechter R. de Bruijn had zijn handen vol en kan terug zien op een prima partij. Saenden mocht van Westfriezen het spel maken en bleef ook het geduld houden om de bal rond te spelen. Uitblinker Jim Gielen dacht met een fraaie kopbal de gelijkmaker te scoren maar die treffer werd afgekeurd(?)  wegens buitenspel. Saenden speelde als een eenheid dat alleen maar oog had voor de winst en gooide er nog een schepje bovenop. Het was uiteindelijk in de 66e minuut dat Robin Hoogstra met een fraaie kopbal uit een corner de keeper van Westfriezen wist te passeren (1-1). Voor Westfriezen was het nog steeds geen signaal om meer aanvallende impulsen te ontwikkelen en liet het Saenden pressievoetbal spelen. De vreugde was daarom groot toen Ivo de Waal in de 75e minuut op de juiste plek stond om een voorzet van Miel Honig af te ronden (2-1). Na dat doelpunt kwam Westfriezen eindelijk uit de verdedigende stelling en werd zichtbaar dat het een zeer goed voetballend team is. Het scoorde nog wel maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De altijd luid aanwezige supporters van Saenden schreeuwden de ploeg vanaf de zijkant naar de finish. Meerdere spelers liepen op hun tandvlees en wisten daardoor net dat beetje energie op te brengen om de overwinning veilig te stellen. Na afloop ontstond er al een feest in de kleedkamer dat zijn navolging kreeg in de kantine waar live muziek het “Octoberfest” en de overwinning werden gevierd.