Insulindeweg 11
1462MJ
MIDDENBEEMSTER
tel. 0299-681946

Wat later op de dag als bijna alle voorgaande wedstrijden mochten de jongens deze keer afreizen naar Midden-Beemster voor de wedstrijd tegen SV Beemster JO15-1. Dit moest wel een geduchte tegenstander zijn omdat deze nog maar 1 keer handen verloren (vorige week van de koploper). Saenden JO15-1 is nog ongeslagen. De scheidsrechter komt het veld oplopen terwijl de mannen de opstelling van de 1e helft nog krijgen te horen, het rondje afwerken op de goal komt hierdoor te vervallen. De tos wordt gewonnen door Faas want er wordt door Saenden afgetrapt voor de 1e helft. Als ik naar het spel beeld kijk moet dit wel een spannende wedstrijd worden SV Beemster was misschien iets scherper in de duels op het middenveld wat onze Mees vaak moest ontgelden, bij profwedstrijden had SV Beemster veel gele en misschien wel rode kaarten moeten krijgen. De scheidsrechter floot over algemeen wel goed maar wel een beetje 1 kant op. Saenden speelde onrustig en veels te veel de lange bal naar voren die steeds zeer goed werd onderschept door de verdediging van SV Beemster. Maar kansen voor SV Beemster volgende er eigenlijk ook niet omdat de laatste linie van Saenden goed scherp was, er werd goed rugdekking gegeven aan elkaar waardoor er weinig kansen uitkwamen, aan de andere kant hadden de aanvallers van Saenden het net zo moeilijk met de stugge verdedigers die dus soms iets te ver gingen, na het wissel moment want zo leek het wel in de eerste helft, Saenden deed het 1 voor 1 maar bij SV Beemster kwamen er gelijk 3 nieuwe mensen het veld in rennen, waardoor er van alles omgezet moest worden en het spelbeeld niet beter werd voor SV Beemster. Uiteindelijk met de brilstand de rust in.

Na de rust een paar kleine omzettingen in het spelbeeld van Saenden, minder de lange bal gespeeld maar wel weer hoogstandjes van onze bal tovenaar. Hij moest het wel een paar keer ontgelden met een heupzwaai maar dat deerde hem deze keer niet. Hij bleef het proberen met mooie steekballen op Faas maar die leek wel een ijsbaan te lopen want die was meer aan het glijden als dat bal richting de goal ging. Kai schoot nog een keer van afstand op de goal maar dat was de goal die naast het wedstrijddoel stond en bleek dus nog een corner op te leveren, dit werd overigens niet gezien door de scheidsrechter. De aanvallende aspiraties van SV Beemster bleven het zelfde en onveranderd, vanuit het middenveld een balletje naar de zijlijn, hard rennen naar de achter lijn en voorzetten. En plots ligt de bal achter Tygo in de goal, de bal viel zomaar voor de voeten en dan is het een koud kunstje. De kopjes hingen een beetje naar beneden en het voetbal niveau gingen ook een beetje naar beneden. De lange ballen kwamen weer terug en daar leek Saenden nu iets beter door te voetballen, er kwamen meer ballen aan bij Faas maar die liep nog steeds op het ijs. Het veld was echt niet heel best aan die kant, gelukkig wel echt gras en geen kunstgras met rubberstukjes. Bijna aan het einde van de wedstrijd nog een opmerkelijk moment, de scheidsrechter geeft Jeepe een gele kaart en dat houd in dat je 5 minuten naar de kant moet op deze leeftijd. Daar gaat Faas nog 1 keer langs de verdediging van SV Beemster maar er staat ook nog een hele lange keeper in het doel die de bal naast het doel drukt met zijn voet, een corner als toetje. Deze komt wel voor de goal maar helaas geen voetje van Saenden die er tegen gezet kan worden. De bal wordt weg gewerkt en de scheidsrechter fluit voor de laatste keer. De 1e verliespartij van het seizoen is een feit, maar dat hoort ook bij voetbal.

Deze keer geen gezang vanuit de kleedkamer maar een beetje gemopper, ook dat hoort erbij ☹.