Bij een klein stationnetje ‘s morgens in de vroegte stonden 6 wagentjes netjes in een rij…

1509AR
ZAANDAM
tel. 075-6167190

Om 8 uur vertrokken we naar Zaandam voor de wedstrijd tegen RCZ.
De jongens begonnen met een uitgebreide warming-up. Bij aanvang van de wedstrijd bleek direct dat we met een heel andere tegenstander te maken hadden dan alle voorgaande wedstrijden en de jongens moesten aan de bak. Er vonden pittige duels plaats om steeds in balbezit te komen en te blijven. Joey maakte na vijf minuten 0-1 met vlak daarna ook de 0-2..  Uit een corner kwam de stand via de tegenstander op 0-3. Het JO8-talent Dean had zelf geen wedstrijd en stond te popelen om mee te doen met JO9. Ook hij wist met z’n snelheid een doelpunt te maken. De ruststand was 4-0.
De jongens kregen op het veld een bekertje limonade en werden toegesproken door de coaches.De tegenstander begon sterk aan de tweede helft en onze boys leken een beetje onder de indruk van hun sterke spel.. het ging er rommelig aan toe en voor het doel van Daley leek het soms wel een flipperkast. De verdediging gebruikten goed hun lichaam om de bal van de tegenstander af te pakken en weg te werken. Toch lukte het RCZ om 1-4 te maken. Het spel bleef lang onrustig. De jongens moesten alles geven voor het balbezit. En zo lukte het Joey om er 1-5 van te maken.. met nog maar een paar minuten op de klok kon het eigenlijk niet meer fout gaan. Vlak voor tijd maakte RCZ nog een prachtig doelpunt in de kruising, onhoudbaar voor onze doel(s)topper Daley. De eindstand is 2-5 geworden. Het was een heerlijke wedstrijd om te kijken met een gelijkwaardige tegenstander waardoor de jongens écht moesten gaan voetballen. Hopelijk komen er meer van dit soort wedstrijden want daar worden jullie alleen maar nóg beter van!Tot volgende week!Een trotse voetbalmoeder