tel. 072-5332890

Bron NHD
Rinus van der Lugt

Het duel tussen HSV en Saenden werd op zondag 20 november na een half uur gestaakt.
De scheidsrechter van dienst was op dat moment het gedrag van de ploeg uit Wormerveer zat. De ontmoeting werd zondag in Heiloo hervat.

Acht minuten voor tijd leek Saenden in het restant van de wedstrijd tegen HSV dan toch nog tegen een nederlaag op te lopen. Drie minuten later zorgde Mikey Hoffs echter dat de formatie van trainer Guillaume Groot toch nog met een tevreden gevoel de kleedkamer kon opzoeken: 1-1.

,,Dit was de uitslag waar wij op gehoopt hadden”, gaf Saenden trainer Guillaume Groot na afloop tevreden aan. ,,Wij wisten dat HSV ons onder druk zouden gaan zetten. Dus het was voor ons zaak de organisatie goed op orde te hebben. En daar zijn wij goed in geslaagd.”

Aanspeelbaar

De bezoekers hadden niet alleen de organisatie goed voor elkaar, met af en toe Juary Santos en Mikey Hoffs afwisselend in de spits moest de laatste linie van HSV constant op zijn hoede zijn. Vooral Hoffs was na de rust constant aanspeelbaar en met een klein beetje geluk had deze speler meer uit zijn acties kunnen halen.

Geluk had deze speler vijftien minuten voor tijd niet, toen hij drie spelers van HSV niet alleen bezighield, maar deze ook nog eens te snel af was. Toen hij binnen de zestien’ werd neergelegd, verwachtte iedereen dat arbiter Ligtvoet de bal op de stip zou deponeren. Tot ontzetting van de Saenden aanhangers liet de man in het zwarte pak echter doorspelen.

,,Dat was echt een strafschop”, had Groot gezien. ,,Vreemd dat hij niet floot.” Dat de bezoekers op dat moment nog steeds mochten hopen op de drie punten, kwam omdat de thuisploeg meer rendement uit een paar kansen had moeten halen.

Dat de formatie van trainer Mark Kranendonk maar een handvol kansen kreeg, kwam omdat de zijkanten maar niet in staat was een fatsoenlijke voorzet te geven. Doelman Gennaro Liklikwatil hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen. Dat hoefde hij ook niet toen Bram de Boer de bal tegen de lat kogelde, en bij de volgende aanval zijn vizier niet op scherp had staan.

Acht minuten voor tijd moest hij wel de handen uit zijn mouwen steken. Dat deed hij ook wel, maar omdat hij door twee spelers van HSV werd aangevallen kon hij de bal niet klemmen. Arbiter Ligtvoet zag er echter geen overtreding in, waarna Maarten Dzialiner de bal in het net kon schieten: 1-0.

Hoewel de spelers van Saenden nog van alles probeerden de arbiter nog op andere gedachten te brengen, was deze niet te vermurwen. Drie minuten later kregen de bezoekers een vrije trap te nemen. Damien Wijndal legde de bal op maat bij Hoffs die goed voor zijn man kwam en de bal precies voldoende toucheerde om doelman Dennis Dingerdis te passeren.

Overzicht

Als in de allerlaatste minuut invaller Rémy Goudriaan het overzicht had bewaard en een medespeler had aangespeeld had de 1-2 misschien nog in de koker gezeten. Omdat hij het echter alleen wilde doen ging deze kans verloren.

,,Wij hebben gestreden als krijgers”, concludeerde Groot. ,,Ik kan alleen maar tevreden zijn. Een puntje waar wij voor getekend zouden hebben.”