Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Zaterdagochtend en ik ben weer vroeg uit de veren om deze wedstrijd te gaan bekijken en beschrijven. De tegenstander van vandaag heeft nog titelaspiraties dus het zou weleens een pittig potje kunnen worden. Als de scheidsrechter het veld betreedt is dat het teken voor alle mannen op de juiste positie in te nemen en daaruit kon ik opmaken dat er niet heel erg aanvallend gevoetbald zou gaan worden door Saenden. Het was een opstelling die zo maar uit de hogehoed van Louis van Gaal getoverd kon worden want systeem 1-4-4-1-1 zie je toch niet heel vaak op de velden bij jeugdwedstrijden. Ook snel bleek dat de verdedigers vandaag weer aan de bak konden, de middenvelders moesten erg veel lopen en daarom stond er dus 1 extra zodat ze krachten konden verdelen. Later hoor ik Bert en Tino tegen elkaar zeggen: “ik hoop dat ze dit 70 minuten gaan volhouden en snappen wat de pijlen zojuist allemaal betekende”. Dit bleek wel het geval, want nadat Brian eindelijk de bal weleens goed had neergelegd (niet in een kuiltje) kon hij de bal over de verdediging van Vitesse heen leggen en was Faas vertrokken met de bal aan de voet en alleen op de keeper af. En dus zomaar ineens stond Saenden tegen de verhouding in op voorsprong, 1-0. Vitesse ’22 raakte niet heel in paniek, zeker bij “dode” spelmomenten waren ze gevaarlijk. De ene hoekschoep werd nog beter genomen als de ander. Een paar echte kopkansen gingen voorbij de goal van Tygo maar er was er ook 1 bij die werd zo hard op de lat gekopt dat deze de gehele wedstrijd heeft na getrild. Maar gelukkig letten er nog wel een paar spelers op van Saenden en kon ook deze kans weer onschadelijk gemaakt worden. Bij de volgende uitbraak van Saenden sloeg de vlam in de pan, Faas is er weer eens door en gaat wederom alleen op de keeper af. Er lopen nog wel 2 verdedigers achter hem aan en 1 van de 2 maakt een sliding, raakt de bal maar ook Faas in de inschatting van de scheidsrechter. Hij fluit en geeft een strafschop. Terecht of niet hij ligt op de stip. De coach van Vitesse ’22 blijft maar schreeuwen naar de scheidsrechter dat hij het er niet mee eens is en hij legt bijna de fluit op de grond maar uiteindelijk zijn ze eruit gekomen. De penalty blijft staan en deze wordt gedegen inschoten door Faas, 2-0. De titelaspiraties ziet Vitesse’22 tegen de middenmoter Saenden vervliegen en dat is te merken aan het spel van Vitesse ’22, het wordt erg fysiek en de jongens van Saenden moeten soms even springen om de inglijdende spelers te kunnen ontwijken. De scheidsrechter besluit dan ook om 2 minuten eerder te fluiten voor de rust.

Na de rust kon je zien dat de jongens van Vitesse ’22 er nog wel in geloofde en die zaten erbovenop, echt op elke bal werd druk gezet naar voren en daar konden de mannen van Saenden niet heel erg goed onder vandaan voetballen, dus werd eigenlijk elke bal die werd veroverd maar blind naar voren geschoten en dan maar hopen dat de lopende mensen of de spits de bal bij zich kon houden en mogelijk nog richting de goal van Vitesse kon brengen. De 1e hoekschop van de 2e helft was wederom voor Vitesse ’22 en ik kon nu niet helemaal goed zien of de nemer de bal nu wel of niet goed raakte maar diegene waar de bal voor de voeten kwam in ieder geval wel want die schoot de bal fantastisch in langs Tygo, 2-1. En eigenlijk het volgende dode spelmoment van Vitesse ’22 was weer raak, dus dat was 2-2 op het bord. Dit was wel weer even de wake up call voor de mannen want daarna werd het spel van Saenden wel weer ietsje beter maar de overhand was nog steeds voor Vitesse ’22. De tankjes van Saenden raakte leeg en die van Vitesse ’22 roken bloed en dachten opeens weer aan de overwinning. Tino nog een paar wissel toegepast en Bert kon de vlag veelvuldig omhooghouden want de aanvallers van Vitesse ’22 waren erg gretig en stonden daardoor ook vaak buitenspel. Eigenlijk op het moment dat ik zelf dacht van nou een puntje snoepen bij een titelkandidaat schoten ze vanaf ongeveer de 16 meter lijn richting het doel en kon Tygo nog wel redding brengen maar viel de bal voor de voeten van de spits en dan is het een koud kunstje als de keeper op de grond ligt, 2-3. Helaas niet het puntje kunnen weg snoepen maar verhoudingsgewijs geheel terecht. Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen, gelukkig voor mij iets later op de dag 😊