Sportlaan 55
1722XJ
ZUID-SCHARWOUDE
tel. 0226-752624.

Voor de laatste wedstrijd ben ik afgereisd naar Zuid-Scharwoude om daar de mannen nog 1 keer in deze samenstelling te zien voetballen LSVV was de tegenstander van vandaag en die hadden besloten om pas om 1445 te willen starten dus vanochtend nog even van de zon kunnen genieten want die scheen al volop. Het A-Veld werd klaar gemaakt voor de wedstrijd, en dit bleek een stroef maar goed kunstgrasveld te zijn. De aanvoerders en lijnrechters werden toe gesproken door de scheidsrechter voor de wedstrijd en dat leek wel serieus want dat duurde wel even. Faas als aanvoerder schreeuwt nog even de spelregels van deze scheidsrechter naar de rest en gaat dan klaar staan voor de aftrap. Nu blijkt weer de opstelling 1-4-4-1-1 uit de hogehoed gehaald te zijn omdat deze vorige week toch wel erg goed beviel. Na het eerste fluitsignaal was het duidelijk waarom deze 2 teams dichtbij elkaar op de ranglijst staan, er werd aan beide kanten zorgvuldig gevoetbald en af en toe toch de lange bal. Deze keer hield de verdediging van LSVV daar geen rekening mee want de bal stuiterde meerdere malen over hun heen waar Faas dan weer achter de bal aan sleurde. De verdediging van LSVV hand daar de handen vol aan, ook de opkomende middenvelders van Saenden moesten natuurlijk nog verdedigd worde, dit gebeurde niet altijd even netjes dus dacht Bert denk ik, ik steek de vlag maar eens omhoog waarop de scheidsrechter direct floot, vragend naar Bert kijkt, waarop Bert zegt vasthouden. Scheidsrechter besluit toch anders en geeft een hoogtebal en zegt tegen Bert dat hij niet meer vlaggen als hij heeft geroepen van “doorgaan”. De hoogte bal wordt gewonnen door Saenden en met een lange bal wordt Faas wederom gevonden en deze keer wipt hij de bal over de keeper van LSVV heen valt de bal binnen. 0-1. Niet heel veel later komt LSVV er gevaarlijk uit en breken door de verdediging van Saenden heen en met een mooie breedtepass naar de voorste (was zeker geen buitenspel) van LSVV is dat een makkelijke plek om een goal te maken, en dat gebeurd helaas voor Saenden ook. 1-1. Ik kan het aantekeningen boekje wat ik altijd bij me heb nog niet eens wegleggen of de 1-2 zit er alweer in. Wederom een lange bal vanuit achter en het is al bijna een gewoonte om te schrijven wie de goal maakt. Oké ik doe het nog 1 keer, Faas was de doelpuntenmaker. Ik heb in de 1e helft mooie corners gezien van (Jayden, Kyano) Saenden alleen nog het laatste tikje geven zodat deze er wel in rolt of gekopt wordt ontbreekt helaas nog wel. Op slag van rust komt er nog een lange bal vanuit de achterhoede (het lijkt wel een counterploeg dat Saenden), ook deze schiet er doorheen en komt voor de voeten van Faas en die schiet met links (chocoladebeen) en de bal vliegt tegen de touwen. 1-3. Dit bleek ook meteen de ruststand.

Even rust voor de mannen en terwijl ik in de tribune mijn aantekeningen bij werk zie ik Tino vertrekken dus even geen rust voor mij want hoe gaat het nu verder. Na wat speur werk weet ik het en gaat Tim (vader van Kyano) de 2e helft langs de lijn rennen en neemt Bert de taken over van Tino (moest weer eens een cadeau ophalen ergens, niemand weet waar). Op het moment van speuren hoor ik de toeschouwers van LSVV tegen elkaar zeggen dat de grensrechters van beide elftallen niet heel best waren, ik denk ook gewoon dat het een smoes was van Tino en vandaar de wissel qua grensrechter bij Saenden. De scheidrechter komt het veld weer oplopen met beide teams bemerkt ook de wisseling maar vindt alles maar goed lijkt het wel. Na het fluitsignaal een klein beetje druk naar voren van Saenden en geklungel van LSVV en de 1-4 ligt alweer in het netje achter de keeper. 10 minuten later werd het 1-5 door een geweldige actie van onze laatste man die het gehele veld bijna overstak en vlak voor de doellijn toch nog teruglegde en jawel daar stond onze goaltjesdief weer (de naam hoef ik niet meer te noemen. Bert gingen wisselen en daardoor stond het team niet meer zoals iedereen gewend was (Bert is dit ook niet gewend) en kwam er een rommelige fase van Saenden en drong LSVV ook wel een beetje aan maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. Zo’n 5 minuten voor tijd kwam David er toch nog even in samen met Faas omdat bleek later David had gezegd dat hij dit seizoen niet wilde afsluiten zonder een doelpunt te maken. Nu bleek pas wat voor team deze jongens met elkaar zijn want alles op alles werd gezet om de bal maar in de voeten van David te krijgen in schietkans. Deze heeft hij 1 maal gehad maar helaas waren de krachten ook een beetje op kwam de bal niet tussen de palen. De einduitslag werd dan ook 1-5. De tegenstander kregen allemaal een handje (zoals het hoort) en de scheidsrechter werd bedankt voor zijn aanwezigheid en af en toe het fluitje te laten klinken. Daarna werden de meegereisde ouders bedankt en in de kleedkamer die denk ik recht onder mij was werd uiteraard Andre ook weer bedankt. Nu wil ik jullie natuurlijk ook bedanken voor alle wedstrijden die ik heb mogen bewonderen dit jaar, ik zie nu ook gewoon dat dit er 20 zijn geweest want dit is verslag 20. Het was een mooi voetbalseizoen en jullie hebben zich gehandhaafd in de 3e klasse, en wie had dit kunnen denken aan het begin van dit seizoen waar jullie gewoon in de 4e klassen zijn begonnen. Allemaal gegroeid inde lengte maar zeker ook in voetbalkwaliteiten, uiteraard de 1 wat meer dan de ander. Maar wat ik echt het belangrijkste vind is dat jullie elke week weer met vol goede moed aan de wedstrijd zijn begonnen.

Bert en Tino bedankt voor alle inside information af en toe, en mogelijk tot volgend seizoen.