Na een zeer leuke wedstrijd helaas geen overwinning voor Saenden.

1483VR
DE RIJP
tel. 0299-673092

Zaterdag 15 april,

Deze zaterdag stond de wedstrijd uit tegen De Rijp op het programma. Een team dat we nog niet eerder zijn tegengekomen dit seizoen. Het is altijd een beetje spannend om nieuwe teams te ontmoeten, niet wetende wat je kan verwachtten… Uitgaande van ons eigen kunnen vertrokken we vol goede moed richting De Rijp.

Eenmaal daar aangekomen en aangemeld maakten we ons klaar in één van de zeer nette kleedkamers die deze club heeft. Na een kleine teambespreking was het tijd om het veld op te gaan voor de warming up. Het was stralend mooi weer en dus ideaal om een lekker potje te voetballen, dat zag je aan iedereen. Er waren aardig wat ouders aanwezig en beide teams hadden er veel zin in! Om 9.30 uur stonden ze klaar voor de aftrap.

Het was Saenden die gelijk sterk begon aan de wedstrijd en al na 1 minuut 2 hele grote kansen had gemist! Toch stond De Rijp er natuurlijk niet voor de sier en wist ook tot kleine kansen te komen op het doel van Saenden. Uit 1 van de aanvallen was daar een corner vanaf de linkerkant voor Saenden. Deze wordt altijd genomen door Wilco die een goede trap in de benen heeft om de bal voor het doel te schieten. Wat De Rijp niet wist, is dat Saenden bij corners een geheim wapen heeft en zijn naam is Joep! Hij kan als geen ander deze ballen van Wilco binnen koppen en ook deze corner wist hij de bal recht op het koppie te raken, 0-1! De rest van de 1e helft was het De Rijp die door slordig spel van Saenden mocht voetballen en door onze eigen fouten zette De Rijp de ruststand op 4-1! Vol ongeloof droop Saenden af naar de kleedkamer waar natuurlijk werd besproken wat er zojuist was gebeurd. Dat er in de tweede helft vol ga aan de bak gegaan moest worden was wel duidelijk!

Direct na de aftrap in de 2de helft zag je de veerkracht van het niet opgeven en zette Saenden vol druk! Op mooi voorgeven van Joep kreeg Jemuël de bal voor de voeten om deze binnen te tikken, 4-2! Door het aanvallende spel was de ruimte achter de verdediging van Saenden groot en wist De Rijp gebruik van te maken en scoorde de 5-2! Vanaf dat moment werd, door Saenden, besloten alles of niets te spelen met nog 10 minuten te gaan.

Diverse kansen werden gemist op de paal, lat en rakelings naast… Het leek wel of de bal er niet in mocht maar ondanks dat gaf Saenden niet op en bleef er vooral voor gaan.

De Rijp die hier geen antwoord op had kon niet anders dan achteruit te stappen en met alles wat ze hadden tegen te houden. Met een mooi schot van Lex was het Jemuël die de rebound binnenschoot, 5-3! Uiteindelijk in de laatste minuten waren het Lex en Jemuël die op aangeven van Wilco de aanval in zetten. Dit keer was het Lex die de rebound binnenschoot, 5-4! Vrijwel direct daarna klonk het eindsignaal, tot grote teleurstelling van Saenden want die hadden nog graag een paar minuten langer willen spelen!

Boys en Girl, wat een leuke en knotsgekke wedstrijd was dit weer. Helaas niet gewonnen maar als jullie zorgen dat we de eigen foutjes eruit halen en het spel van de 2de helft een hele wedstrijd laten zien. Dan kan het niet anders dat de 3 punten weer voor jullie zijn!!

Tot volgende week!                                       Jullie trouwe supporter!