Saenden deed er van alles aan om het betere KFC van zich af te houden, maar na een rode kaart voor Enes Varisli en een wonderlijke treffer van Martijn Maurice bogen de Wormerveerders het hoofd: 2-0. - RKVV Saenden

Saenden deed er van alles aan om het betere KFC van zich af te houden, maar na een rode kaart voor Enes Varisli en een wonderlijke treffer van Martijn Maurice bogen de Wormerveerders het hoofd: 2-0.

Saenden deed er van alles aan om het betere KFC van zich af te houden, maar na een rode kaart voor Enes Varisli en een wonderlijke treffer van Martijn Maurice bogen de Wormerveerders het hoofd: 2-0.

KFC 1 (zon)

2 - 0

Saenden 1 (zon)

Competitie

2e klasse A

Datum

5 november 2023 14:00

Scheidsrechter

R.A. Schipper

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6283698

De afstand was groot, maar de beslissing pakte zeer goed uit.
Martijn Maurice was na afloop van de derby tussen KFC en Saenden de gevierde man. Met zijn treffer had hij ook de handen van de Wormerveerse aanhang op elkaar gekregen. Van grote afstand schoot hij twintig minuten voor tijd de bal, met behulp van de wind, in de kruising. „We hadden meegekregen dat de doelman van Saenden niet helemaal fit was. Daarom kregen wij de opdracht om zo vaak mogelijk op doel te schieten. Ik heb een goed schot en met het advies van de trainer in mijn hoofd besloot ik het te proberen. De afstand was groot, maar de beslissing pakte zeer goed uit.”
De treffer had een vreugde-explosie tot gevolg. „Het doelpunt was verdiend”, oordeelde Maurice. „Volgens mij heeft de tegenstander in de hele wedstrijd slechts een keer op doel geschoten. We hebben de hele wedstrijd op de helft van Saenden gevoetbald. Dat is onze speelstijl, we zetten als het even kan veel druk naar voren.”
De matchwinner gaf echter toe dat er het nodige viel aan te merken op het spel van zijn ploeg. „Met name in de eerste helft speelden wij heel moeizaam, het spel was erg slordig. Na rust hebben we dat enigszins goed gemaakt, deden we het in ieder geval een stuk beter.”
KFC klom door de overwinning naar de vijfde plaats met tien punten uit zes wedstrijden. Saenden staat zevende met zeven punten uit vijf duels. „De krachtsverschillen in de tweede klasse A zijn zeer klein”, erkende Maurice. „We hebben met deze overwinning goede zaken gedaan. Hopelijk lukt het om volgende week tegen Schagen United deze lijn door te trekken.”
Het duurde even voor de Zaanse derby zondag op gang kwam. De harde wind en regen maakte goed voetbal lastig. Beide ploegen leden veel balverlies. KFC speelde voor rust tegen de wind in, maar had desondanks een veldoverwicht. De beste kans was echter voor Saenden, met dank aan KFC-doelman Tim de Vries. De keeper schoof de bal in de voeten van tegenstander Damian Wijndal, maar herstelde zijn fout door het schot van de Saenden-speler met zijn voet te keren. Aan de andere kant belandde de bal na een inzet van Billy Tavares op de bovenkant van de lat.
In de tweede helft werd Saenden flink onder druk gezet door KFC. Opnieuw stond de lat een treffer van de Kogers in de weg, deze keer was Robin Baartscheer de schutter. Na een uur voetballen werd de opdracht van Saenden verzwaard. Enes Varisli kreeg voor de tweede keer tijdens de wedstrijd de gele kaart voorgehouden, met als gevolg dat de bezoekers met tien man verder moesten.
Het vertrouwen bij KFC nam toe. „Hij gaat vallen boys”, klonk het vanuit de achterhoede van de Kogers. De opmerking kreeg vijf minuten later profetische waarde dankzij de uithaal van Maurice. Vlak voor tijd maakte Jason Stekkel met een treffer definitief een eind aan de twijfel.

Saenden-trainer Ebel Hoekstra berustte in de nederlaag: „We zijn vandaag zeker niet weggespeeld. Die rode kaart was in mijn ogen het breekpunt. Het was duidelijk dat het heel lastig zou worden om de nul te houden.”
„We leunden vandaag op de verdediging. Ik vind dat Saenden bij KFC het spel niet hoeft te maken. Laat de thuisploeg dat maar doen. Mijn spelers voerden de taken goed uit, we zijn heel lang in de wedstrijd gebleven. Op het laatst probeerden we nog iets te forceren door een-op-een te spelen, maar de gelijkmaker zat er voor ons helaas niet in.”

Bron NHD
Erik-Jan Aafjes

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!