Eindelijk was het dan weer zover, - RKVV Saenden

Eindelijk was het dan weer zover,

Eindelijk was het dan weer zover,

Zaandijk JO10-2

1 - 5

Saenden JO10-1

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 09

Datum

16 september 2023 10:30

Accommodatie

Sportpark Schanszicht
Diederik Sonoyweg 20
1509BR
ZAANDAM
tel. 075-6167198

Na een maanden lange zomerstop mochten de geweldige gabbers van de JO 10 weer haar kunsten vertonen. De eerste competitive wedstrijd bracht ons naar Zaandijk.

De JO 10 bestaat uit de zelfde namen als vorig jaar bijgevuld met 2 nieuwe toppers. Vince kwam over van Wsv en is nu al een aanwinst voor ons. Op het midddenveld of in de spits en meteen scorend in zijn eerste wedstrijd. Lody is onze tweede aanwinst. Deze topper staat achterin of op het middenveld zijn mannetje. Lody kom je niet zo snel voorbij, hij is berensterk en snel. 9 toppers hebben we, 3 wissels het is wat veel als je 6 tegen 6 moet maar dat komt vast wel goed.

9:45 verzamelen iedereen optijd aanwezig, waardoor we de reis richting Zaandijk konden inzetten. Aangekomen bij Zaandijk deden de jongens onderleiding van de technische staf bestaande uit Mark K en Remco een goede warming up. Mark M hebben we verkocht aan de JO13 dus die staat net als ondergetekende heel stilletjes naar onze toppers te kijken.  Aan de warming up was te zien dat de mannen er zin in hadden. De “focus”was duidelijk zichtbaar. Om stipt 10:30 mocht Zaandijk aftrappen. ( zonder scheids zelf oplossen ik vind het maar niks)

De mannen waren messcherp en binnen twee minuten was daar de eerste goal van het seizoen. Rayaan die vandaag zelfs niet door een tank kon worden weggezet veroverde de bal en die gaf hij meteen op Joey. Joey aarselde geen moment en schoot de bal half hoog via de binnenkant van de paal binnen. De vreugde was enorm. Na de 0-1 kwam Saenden vrij snel op 0-2. De bal werd weer eens op het middenveld veroverd deze werd weer in de diepte gespeeld joey pikte de bal op en zag Vince er beter voor staan. Vince 1 op 1 met de keeper dat is kassa. De eerste treffer van Vince voor Saenden was een feit.De 0-3 kwam van de voet van Seth. Seth gaf veel druk op de verdediger van Zaandijk en deze wist niet meer wat te doen. Seth pakte de bal af en scoorde met een mooi lobje over de keeper. Na een klein foutje achterin (nooit door het midden uitverdedigen) kwam Zaandijk terug tot 1-3. Meteen weer bij les kwam Saenden op 1-4. Joey schoot de bal onhoudbaar via de onderkant van de lat binnen. Volgens eigen zeggen zijn mooiste ooit. De 1-4 was ook meteen de ruststand.

Na de rust was er wat verslapping maar ja dat kan ook niet anders. Het was allemaal wel weer wennen 2x 25 min. Zaandijk was wat scherper in de duels en kreeg ook wat kansjes. Maar ja dan heb je Daley K op de goal. Elk kansje werd door Daley vakkundig gepakt. Waar de mannen de komende tijd veel op moeten trainen is het “kijken over de bal”. Als dat ook nog gaat lukken is er geen houden meer aan. De 1-5 was hier een voorbeeld van. Rayaan snelde langs de zijlijn en zag Joey vrij staan deze bleef koeltjes en scoorde zijn derde van de ochtend. De eerste overwinnig was een feit, na een zeergoede eerste helft en een wat mindere tweede maar daar geeft niemand wat om. Achterin stonden vandaag Rayaan, aanvoeder Lucas, Dylan en Lody. Deze toppers hebben vandaag amper een kansje weggegeven. Bijna de gehele westrijd geconcentreerd verdedigd en waar kon opstomend naar voren om daar voor gevaar te zorgen. Het middenveld bestond uit Set en Daeley M. Seth de dribbelaar en Daeley de strijder. Tegenstanders krijgen geen seconde te tijd van deze twee om maar iets van voetbal te laten zien. Voorin Joey en Vince zo scherp als een mes en een plaag voor elke verdediging. En dan op de goal onze superster Daley K. Geen woorden voor hoe goed hij keept. Als er al een kansje komt staat Daley zijn mannetje. Duikend naar alle ballen maakt niet hoog of laag hij heeft bijna alles.

Maandag gaan de mannen proberen om nog beter te worden. Woensdag gaat trainer Ray weer met ze aan de slag. Zaterdag wacht de volgende tegenstander wederom uit nu tegen Rcz. ( verdere info volgt nog) Het gaat weer een super mooi seizoen worden.  Iedereen kijkt er naar uit om jullie weer te mogen zien schitteren. Mannen iedereen heeft van jullie genoten, ga zo door.

 

Een trotse voetbal vader.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!