10 september 2016 8:45

Onbekend

Eindelijk was het zover. De eerste officiële westrijd van het seizoen.

Met Jordi, Maik, Sem, Mika, Tristan, Kyano, Luuk en Brian een zeer gemotiveerd team. De jongens konden niet wachten om hun kunsten te vertonen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Saenden al meteen de bovenliggende partij met geweldige aanvallen over de flanken. Aanvallen uit het boekje zoals dat ook wel wordt genoemd.

Maik was de nieuwkomer bij Saenden en wat voor 1. Wat gaat die jongen diep zeg. Heerlijk voetballertje en een aanwinst voor de JO9-1.

Na een mooie aanval maakt Kyano de 0-1 met een kneiterhard Schot.

Zaanlandia wist even niet meer waar ze het moesten zoeken toen ze 5 minuten later weer de bal uit het net moesten vissen. Na een mooie voorzet van Mika belandde de bal weer door superspits Kyano in het doel.

De reden dat Zaanlandia niet scoorde was door ons verdedigende werk. Voor elkaar door het vuur gaan. Dat is wat er gebeurde bij Saenden.  Dat ene voetje tegen de bal is vaak al voldoende! Dat heeft Luuk wel bewezen. Goed verdedigd Luuk!

Bovendien met Jordy die een aantal geweldige reddingen had en Brian die altijd een keihard blok vormt achterin, was er voor Zaanlandia weinig te halen de eerste helft 0-2 dus Rust.

Na de rust gingen de mannen van Saenden weer vrolijk verder met mooie acties van Tristan op het middenveld en het doorzetten van Sem op de flanken. Heerlijke acties jongens!

Dit resulteerde dan ook in nog een goal voor Saenden. 0-3

Even dachten we dat we er al waren, maar plotseling ging Zaanlandia in turbomodus en scoorde de 1-3.

Al snel volgde de 2-3 en de 3-3.

Aan het einde was het nog even heel spannend en hadden we nog een paar goeie kansen.

Helaas gingen die er niet in. Jongens top gespeeld en heel veel plezier gehad en dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Zo spelen in de eerste wedstrijd in nieuw team dat is toch echt wel heel knap!