Saenden JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 6e klasse 06

15 oktober 2016 8:45

Onbekend

De zomer lijkt voorbij, de winter staat voor de deur. Dan moeten we nog op een zaterdag erg vroeg opstaan om op deze regenachtige ochtend tegen RCZ te spelen. De scheids zal op 8.45 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd. Iedere speler van Saenden JO9-1 is ruimschoots op tijd aanwezig. Na enige tijd zoeken hadden we uiteindelijk onze kleedkamer gevonden, deze lag achteraf op het terrein bij de plaatstelijke rugby vereniging. Alle toppers schoenen aan, het veld op voor een goede warming-up.

De toppers van Saenden delen de 1e plek samen met KFC, de tegenstander van vandaag, RCZ stond aanzienlijk lager op de ranglijst. Wij als coaches proefde bij sommige enige onderschatting maar na een pep-tolk van Raymond en Ferry werd het even rechtgezet. Op leeftijd zijnde scheidsrechter vloot inderdaad voor het eerst op exact 8.45 uur voor het begin van de wedstrijd. Met onze vaste keeper Jordi op doel, Bryan, Luuk en Faas in de verdediging, Maik en Tristan centaal op het middelveld,  Sem bestrijd de hele rechterkant, Mika hetzelfde alleen vanaf links en Kyano in de spits staat er wel een team met veel talent en kwaliteit. Dit was vanaf het begin ook echt te zien. Vol in de aanval met erg goed voetbal kregen de toppers vele kansen. Het duurde even voordat de bal voor het eerste in het netje lag, kans op kans kwam maar elke keer stond de paal (2x), lat of de goede doelman van RCZ in de weg. De nog niet veel scorende Tristan was wel verantwoordelijk voor de 1-0 en zelfs de 2-0. De 2-0 leek afgesproken, deze kwam vanuit een goed genomen corner van Kyano die de vrijstaandeTristan bediende, die met een mooie voetbeweging de bal in het net schoot.  Zwingend Saenden ging door, de 3-0 en 4-0 werd gemaakt Kyano. Rust en lekker thee of limonade zou je denken. Alleen wist RCZ onze kleedkamer ook niet te vinden en stond er niets te drinken voor onze kanjers klaar. Beetje vreemde situatie en daarom ben ik blij dat bij ons Saenden alles top voor de kids geregeld is. Met een 4-0 ruststand is natuurlijk niets mis, dit had veel hoger kunnen zijn. Dit was werkelijk onze beste helft die onze toppers ooit op de mat hebben gelegd.  Echt geweldig goed, bal oppakken, aannemen, passen naar een vrije medespeler en weer vrijlopen. Dit het liefst via de zijkanten waar de tegenstander geen grip kreeg om onze snelle en wendbare tweeling.

De tweede helft was net als de eerste helft, eenrchtingsverkeer. Saenden bepaalde alles wat op het veld gebeurde. De wil om te winnen is groot, plezier is belangrijk en elkaar wat gunnen maakt het dat er een hechte groep staat. Allemaal vriendjes van elkaar. De score liep op naar 5 (Kyano) en 6-0 door Maik. Even een onoplettendheid achterin en Jordi kon de bal uit zijn eigen doel pakken, 1-6. Dit was even een rommelige fase. Toch blijft Saenden de betere ploeg doordat er echt veel kwaliteit in rondloopt. Bryan bijvoorbeeld, onze slot op de deur. Altijd een ruime voldoende en vandaag hebben we gezien dat hij beschikt over een long inhoud van een paard en een schot als Ronald Koeman. Luuk is nooit op de voorgrond, begint nu lekker te dribbelen met de bal aan de voet en tegenstanders uit te spelen. Deze kanjer krijgt zelfvertrouwen. Je doet het echt goed Luuk, ga zo door jongen! Dit zijn zomaar 2 spelers die net als Tristan en Maik niet vaak weten te scoren. Maar deze kanjers zijn oooo zooooo belangrijk want scoren doe je als team en niet als individu.

Oooo ja de wedstrijd. Faas weet een voorzet van Sem binnen te werken en Kyano is zijn tegenstander te slim af 8-1. Bij de 9-1 ging een geweldige actie van Sem te voren. Sem krijgt de bal op eigen helf aan de rechterkant. Hij is de eerste en tweede tegenstander te snel of, de derde tegenstander komt op hem af.....abrakadabraSEM gooit er een schaar uit en de tegenstander is gezien en weg is Sem. Achterlijntje halen en een voorzet naar de tweede paal waar Tristan is aangekomen. Deze neemt hem aan en schiet hard langs de keeper. De harde kern supporters van Saenden in de hekken, klappen en juichen, erg mooi doelpunt. Het team wilt maar blijven gaan, dat zie je ook na het negende doelpunt. Niet de keeper van RCZ maar Kyano pakt de bal uit het doel en loopt met deze naar de middenstip. Ze willen gewoon het tiende doelpunt maken. Deze tiende doelpunt komt er ook en wordt gemaakt door Faas. Met deze 10-1 overwinning mogen jullie trots zijn. Wij als coaches en supporters hebben een erg goed voetballende Saenden JO9-1 gezien met een echt een hele goede eerste helft. Geniet van een weekend rust na de voetbalmiddag die Woensdag bij Saenden wordt gehouden.