Saenden JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 5e klasse 08

28 januari 2017 10:15

Onbekend

De vrieskou heeft ons landje verlaten en voor de mannen van JO9 ging de wedstrijd gewoon door. Het kampioensteam van de vorige competitie was bijnain takt gebleven, we hebben alleen Kyano verkocht aan JO11 en een goede prijs voor gevangen.
Nogmaals mijn dank Tino ;-). Voor de centjes hebben we een nieuw groeibriljantje weten te kopen, en wat voor één. Maarten is de ploeg komen versterken en werd warm ontvangen door de spelers. De tegenstander Purmerland was al een uitgebreide warming-up aan het doen toen wij pas het veld op kwamen. De spelers van onze tegenstander zagen er groot uit,de duels moeten vermeden worden en op techniek en snelheid moesten we ze bestreden.
Techniek en snelheid hadden we genoeg in de ploeg, daar ligt het niet aan. Warming-up gedaan en de wedstrijd kon beginnen. Na een paar minuten was al duidelijk dat het een zware wedstrijd zal gaan worden. Purmerland was niet alleen fysiek sterk maar konden ook erg goed voetballen. Schoten werden afgevuurd op ons doel. Gelukkig hebben we Jordi op doel en Brian, Luuk en Maarten in de verdediging staan die het doel schoon hielden. Saenden stond flink onder druk en kon niets anders dan counteren. Uit een van deze counters kwamen we ook met 0-1 voor.
Mika kwam via de rechterkant door en wist met een mooie pass Tristan te bereiken. Deze aarzelde
niet en schoof de bal mooi rechts langs de keeper het doel in. Na de aftrap werden we weer vol tot verdedigen gedwongen. Lang konden onze toppers niet genieten van de voorsprong, een van de vele schoten van afstand ging erin.
Purmerland kreeg door de gelijkmaker vleugels en kregen kans op kans. Saenden was 10 minuten voor rust even de weg kwijt waardoor Purmerland goed gebruik van wist te maken. De 2-1, 3-1 en zelfs de 4-1 vielen erg snel achter elkaar.
Laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en aan de limonade. Mooi moment om even wat recht te zetten en weer met vertrouwen de tweede helft beginnen. Deze bespreking hebben we door de enorme stank in de kleedkamers buiten moeten doen. Limonade in overvloed en nadat we op krachten zijn gekomen kon de tweede helft weer van start gaan.
De hele tweede helft waren beide teams gelijkwaardig waardoor het een erg leuk om te zien was. Vele kansen van beide partijen. Hierin wisten beide teams 1 keer te scoren waardoor de eindstand 5-2 op het scorebord bleef staan. Mannen, ik heb een goede wedstrijd gezien en een team die plezier met elkaar hebben. Hou dit plezier en dan gaan we nog veel punten behalen. Lekker trainen deze twee weken want volgende week zijn we een week vrij. Zaterdag 11 Februari komt KFC bij ons op bezoek,