Monnickendam JO9-2 tegen Saenden JO9-1 11-03-2017 - RKVV Saenden

Monnickendam JO9-2 tegen Saenden JO9-1 11-03-2017

Monnickendam JO9-2 tegen Saenden JO9-1 11-03-2017

Monnickendam JO9-2

4 - 2

Saenden JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 5e klasse 08

Datum

11 maart 2017 8:45

Accommodatie

Onbekend

Vroeg van het ……erg vroeg vandaag. Wekker stond voor vele vroeger dan door de weeks om naar het werk te gaan. De aftrap was om 8:45 uur iedereen was mooi op tijd en zichtbaar uitgeslapen. Na de 3 punten van de laatste wedstrijd was het vertrouwen en de wil om te winnen groot. De tegenstander van vandaag had nog geen puntverlies geleden, een tegenstander van formaat. Deze wedstrijd was het debuut van onze nieuwe topper……..Dilan. Onze nieuwe speler die er erg veel zin in heeft. Na een voorstelronde en een kort gesprek gaf deze koele kikker aan niet zenuwachtig of gespannen te zijn. Hier later meer over. Monnickendam ligt ten zuiden van Volendam en tussen Broek in Waterland en Marken in. Landelijkgebied dus met veel weilanden en koeien, boeren dus. Boeren en voetbal, dat zijn vaak grote jongens die het duel niet uit te weg gaan.

Tijdens de warming-up en het inschieten van Jordi keek ik meerdere malen naar links waar Monnickendam hun kunstjes om warm te worden deden. Ik zal niet schrijven wat ik dacht maar onze tegenstander van vandaag was wel erg groot…….hun kleinste was een half kop groter dan onze grootste speler. Toch werd ik niet angstig omdat ik weet dat onze toppers nergens bang voor zijn en erg goed kunnen voetballen. Mijn gevoel werd ook werkelijkheid, onze toppers Jordi Brain Maik Tristan Luuk Sem Dilan en Mika zochten vanaf het begin van de wedstrijd de aanval, gingen vol in duel en waren totaal niet bang voor de grote mannen uit Monnickendam. Ik kan mij in de hele eerste helft geen kans herinneren van de tegenstander. Wij wisten wel twee keer te scoren. De eerste doelpunt wil ik niet voorbij laten gaan, mooie actie via rechts waar de bal voor werd gegeven. Onze debutant Dilan wist met een erg mooie voetbeweging de bal achter de doelman van Monnickendam te werken. In zijn eerste wedstrijd te scoren is heerlijk voor onze Dilan, goed gegaan jongen!

Met een 2-0 voorsprong gingen we de rust in. Even lekker limonade en vol goede moed de tweede helft in. Monnickendam was fysiek sterk en hadden in de rust wat omgezet in hun opstelling. Drie sterk grote spitsen en via de lange bal aanspelen. Dit was hun nieuwe tactiek wat voor hun werkte. Dit geweld was ons iets te veel ondanks we totaal niet bang waren. Monnickendam wist de tweede helft 4 keer te scoren wardoor de 4-2 eindstand op het bord stond.

Ondanks deze verlies partij ben ik enorm trots op jullie. Jullie kunnen allemaal lekker voetballen en zijn 1 team. Jullie gaan vol voor de winst en zijn totaal niet bang voor niets en niemand. Het is werkelijk heerlijk om met jullie te mogen werken!

De kale sloopkogel uit Wormerveer

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!