Nieuwsbrief 18 september 2023
Start competitie en andere zaken
Voor de jeugd is de competitie afgelopen zaterdag gestart. Daaraan voorafgaand heeft onze jeugdcommissie veel werk verzet. “ Wie voetbalt komend seizoen in welk team?” Hebben we niet te veel spelers voor 1 team in een bepaalde leeftijdscategorie of moeten we er een 2e team bijzetten.” Hebben spelers dispensatie nodig?” Allemaal vragen en dilemma’s waar de jeugdcommissie voorafgaand aan een seizoen mee te maken kan krijgen. Neem daarbij het indelen van de velden, de kleedkamers, het coördineren van het invullen van de kantinediensten, scheidsrechters, zorgen dat iedere jeugdleider- trainer in het bezit is van een VOG etc etc. Ik word al moe als ik het typ, laat staan als je dit met slechts een beperkt aantal mensen moet uitvoeren. Toch staat het ieder seizoen weer als een huis, mijn complimenten gaan dan ook uit naar diegene die zich hiermee bezighouden. Vragen zij een keer uw hulp, wees hiertoe dan een keer bereid.
Komend weekend start de competitie voor de senioren. Ongeveer 6 weken geleden zijn alle leiders/aanvoerders bijeengeweest en hebben daar vernomen wat de “spelregels” zijn m.b.t. het verplaatsen van wedstrijden etc. Maar ook wat er van je verwacht wordt t.a.v. kantinediensten/fluiten van wedstrijden. Afgelopen week heeft Dennis een schema voor kantinediensten in de aanvoerdersapp geplaatst. Kijk hiernaar en onderneem als team hiervoor nu actie. Voor de meesten geldt dat er nog tijd is om je kantinedienst als team in te regelen, wacht hier echter niet mee tot 1 week van tevoren.
Voorts kreeg ik van één van onze vrijwilligers de vraag het volgende met u te delen.
Trainen en voetballen, zowel uit als thuis, betekent het volgende:
- Dat je met z’n allen het materiaal pakt en ook weer opruimt. Doelen moeten worden teruggezet op het zgn. prutje, dat is het veld dat links van de entree ligt, bij de ballenvangers. Het is al zo vaak gezegd, degene die maait of lijnen trekt kan zo’n doel niet alleen verslepen. Doe dit met uw team na afloop van de training. Er mag geen enkel los doel op de velden blijven staan! De werkers van gemiddeld 75+ hebben het druk genoeg met maaien/bladeren ruimen/ mollen duidelijk maken dat ze niet welkom zijn etc. Allemaal om te zorgen dat u kunt trainen en voetballen. Die hoeven en kunnen niet ook nog uw spullen op te ruimen!
- Na afloop van de training klopt en veegt u uw schoenen schoon buiten bij de borstels en ruimt u met z’n allen de kleedkamer op! Bekers gooit u in de prullenbak en prut veegt u op of naar buiten. U veegt het NOOIT in de put in de doucheruimte, dit zorgt nl voor verstopping. Ik neem aan dat u thuis ook uw schoenen niet onder de douche schoonmaakt.
- De toiletten zijn ervoor bedoeld om uw behoefte in de pot te doen, niet op de vloer in de toiletruimte. Aan diegene die dit nagenoeg wekelijks doet wil ik vragen wat hier de reden voor is. Heeft u een “pottenfobie”? Bent u bang dat er een krokodil in uw kont bijt als u op de pot zit? Het is mij echt een raadsel maar weet dat vrijwilligers iedere week uw stront opruimen. Misschien kan een luier oplossing bieden?
Drie punten die mij zeer logisch lijken maar kennelijk toch niet door eenieder als gewoon worden gezien, daarom nog maar eens benoemd.
Let op! Komende week wordt een gietvloer in de keuken en achter de bar aangebracht. Er zijn dus dagen dat u van die ruimtes geen gebruik kunt maken, dit wordt dan duidelijk aangegeven. U kunt eventueel gebruik maken van het aanrecht in de bestuurskamer.
Wij wensen u een opgeruimde, frisse en vooral sportieve week.
Het bestuur.