Calamiteiten instructie

Calamiteiten, en wat dan?

 
We hopen het nooit nodig te hebben, maar toch is het niet ondenkbaar.
Want hoe groot is het risico dat er iets met iemands lichaam gebeurd wanneer je 22 mensen een grasmat op stuurt met een bal en de remmen daarbij los gaan?
Als er dan iets gebeurt, wat moet je dan doen? Zeker met de nieuwe situatie die is ontstaan is het verstandig dit weer eens onder de aandacht te brengen.
In het begin van het nieuwe jaar zal ik in elk geval met alle aanvoerders van de elftallen gaan zitten om, naast allerlei andere zaken, dit aspect door te spreken. Ze ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. Toch alvast het volgende:
 
Stel er gebeurt iets waardoor er professionele hulp nodig is, dan zijn de volgende stappen te nemen:
-       Help slachtoffers zo veel mogelijk op de plek waar ze liggen, zorg voor EHBO.
-       Stel vast wat er aan de hand is en let op gevaar, ook voor jezelf.
-       Bel, indien nodig, 112 en vermeld daarbij duidelijk wat er aan de hand is en waar je bent.
-       Stuur iemand met de sleutel naar het elektrische schuifhek aan het eind van het pad. De sleutel hangt in het noodkastje in de bestuurskamer.
-       Laat die persoon bij het hek blijven om de hulpdiensten toegang te verlenen, maar ook na het passeren van de hulpdienst moet deze persoon daar blijven om de hulpdiensten weer weg te kunnen laten gaan!! Het hek opent niet vanzelf!
-       Laat ondertussen het slachtoffer niet alleen en biedt hulp.
-       Voor het verlenen van hulp zijn er een verbandtrommel en brancard aanwezig nabij het drukkershok. In de bestuurskamer is een AED-toestel aanwezig.
-       Neem altijd contact op met het bestuur om melding te maken van het gebeurde.
 
Zoals gezegd, hoop je het nooit nodig te hebben, maar is het handig als je deze handelswijze hanteert. De komende tijd zullen de hulpdiensten ook benaderd worden om te controleren in hoeverre zij met de veranderde situatie op de hoogte zijn en zullen de genoemde procedures ook bij onze buurtjes van de Paintball-Jungle neergelegd worden. Dit om gezond te blijven, ook in het nieuwe jaar.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!