In memoriam Joke Kniestedt - RKVV Saenden

In memoriam Joke Kniestedt

In memoriam Joke Kniestedt

18 juni 2022 18:45


Afgelopen zaterdag, 18 juni, werd ik persoonlijk door Fred Kniestedt op de hoogte gebracht van het overlijden van zijn maatje, zijn levensgezellin, zijn alles, zijn Joke.

IMG_20220620_0001.jpg

Op dat bericht konden we wachten, want Joke was ernstig ziek en kon de strijd niet winnen, dat wisten wij. Toch kwam dit bericht keihard binnen en ik begin te zeggen dat we iedereen heel veel sterkte wensen met het verlies van deze lieve warmhartige vrouw. Voor wie denkt Joke niet te kennen even heel kort een kleine beschrijving, want wie kent Joke niet? Iedereen bij Saenden heeft wel eens iets bij de keuken op een zondag besteld. Goede kans dat u dan uw patatje, broodje of wat dan ook, uit de handen van Joke gehad hebt. Een vaste kracht waar je altijd een beroep op kon doen. Wat niet veel mensen weten: Ook een van de eersten die zo’n slordige 50 jaar geleden het ontstaan van het damesvoetbal bij Saenden heeft meegemaakt en daaraan actief heeft deelgenomen. En dat weten er niet velen. Inge is wat dat betreft in de voetsporen van haar moeder getreden. In haar eigen leven was Joke een fervent wandelaar en verzamelde ze allerlei blikjes waarin vroeger alles verpakt zat.

Denk daarbij aan beschuitblikken, etc.

Ik heb die verzameling met eigen ogen mogen aanschouwen. Een niet te missen blikvanger bij binnenkomst en een mooie herinnering aan haar.

Als grote kracht, achter man Fred, was ze altijd aanwezig, waarmee ze alles wat Fred doet mogelijk gemaakt heeft. Ik ben daarom blij dat Joke de huldiging van Fred nog mee heeft mogen maken, al kon je toen al zien hoe ongelijk de strijd tegen haar ziekte was. Saenden is Joke dankbaar voor alle mooie momenten en steun bij onze club en nogmaals wens ik iedereen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Ik hoop dat Saenden daarbij een rol mag blijven spelen.

 

Ron Rijkers

Voorzitter R.K.V.V. Saenden,

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!