In Memoriam - RKVV Saenden

In Memoriam

In Memoriam

In memoriam Timo van der Laan (1937 -2022 )

Deze week bereikte ons het bericht dat Timo van der Laan op 23 september 2022 is overleden.

20100608_126_-_kopie_Klein.JPG

Timo / Tijme van der Laan.

Vorige week vrijdag, 23 september, is plotseling overleden Timo van der Laan, voor de kenners onder ons “Tijme” genoemd.

Tijme was sinds 1962 bij onze club en deed als vrijwilliger veel werk bij ons.

Elke timmerklus was hij bij betrokken. Denk daarbij aan de bouw van de kantine, de tribune en het herstel na de ontploffing in 2006 van ons drukkershok.

Zelf kwam ik hem in de bouw tegen met zijn maatjes Peter Koper en Peter Oomen. Een lekker stel dat menig uitvoerder gek wisten te maken en de humor hoog in het vaandel had staan. Tijme heeft ook onderdeel van de hoofdmacht uitgemaakt van ons aller Saenden en heeft ook daar zijn sporen verdiend.

Ook in de lagere elftallen was hij aanwezig en was hij een fijn mens om een balletje mee te trappen.

Wij wensen Truus en de verdere familie alle sterkte om het verlies van deze markante man uit hun midden te verwerken.

 

namens ons aller Saenden

Groet Ron Rijkers,

VoorzitterIMG_20220929_110025_resized_20220929_115227315.jpgIMG_20220929_110010_resized_20220929_115226214.jpg
 
In memoriam Joke Kniestedt.

IMG_20220620_0001.jpg

Afgelopen zaterdag, 18 juni, werd ik persoonlijk door Fred Kniestedt op de hoogte gebracht van het overlijden van zijn maatje, zijn levensgezellin, zijn alles, zijn Joke.

Op dat bericht konden we wachten, want Joke was ernstig ziek en kon de strijd niet winnen, dat wisten wij. Toch kwam dit bericht keihard binnen en ik begin te zeggen dat we iedereen heel veel sterkte wensen met het verlies van deze lieve warmhartige vrouw. Voor wie denkt Joke niet te kennen even heel kort een kleine beschrijving, want wie kent Joke niet? Iedereen bij Saenden heeft wel eens iets bij de keuken op een zondag besteld. Goede kans dat u dan uw patatje, broodje of wat dan ook, uit de handen van Joke gehad hebt. Een vaste kracht waar je altijd een beroep op kon doen. Wat niet veel mensen weten: Ook een van de eersten die zo’n slordige 50 jaar geleden het ontstaan van het damesvoetbal bij Saenden heeft meegemaakt en daaraan actief heeft deelgenomen. En dat weten er niet velen. Inge is wat dat betreft in de voetsporen van haar moeder getreden. In haar eigen leven was Joke een fervent wandelaar en verzamelde ze allerlei blikjes waarin vroeger alles verpakt zat.

Denk daarbij aan beschuitblikken, etc.

Ik heb die verzameling met eigen ogen mogen aanschouwen. Een niet te missen blikvanger bij binnenkomst en een mooie herinnering aan haar.

Als grote kracht, achter man Fred, was ze altijd aanwezig, waarmee ze alles wat Fred doet mogelijk gemaakt heeft. Ik ben daarom blij dat Joke de huldiging van Fred nog mee heeft mogen maken, al kon je toen al zien hoe ongelijk de strijd tegen haar ziekte was. Saenden is Joke dankbaar voor alle mooie momenten en steun bij onze club en nogmaals wens ik iedereen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Ik hoop dat Saenden daarbij een rol mag blijven spelen.

 

Ron Rijkers

Voorzitter R.K.V.V. Saenden,

In memoriam Tiny Vet.
IMG_20220604_0001.jpg

Afgelopen vrijdag, 3 juni, bereikte ons het trieste bericht dat Tiny Vet van ons is heengegaan.

Nadat ze een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen heeft was duidelijk dat er geen enkele hoop op herstel meer was en moest er een moeilijk, maar onvermijdelijk besluit genomen worden.

Wel een besluit waar ze zelf altijd duidelijk over geweest is.

Hoe relatief alles is wordt ons daarmee keihard ingewreven.

Tiny is al sinds mensenheugenis aan onze club verbonden en vormde samen met haar man Frans een geweldig duo dat onder andere alles binnen de kantine regelde.

Het was dan ook meer dan terecht dat ze tijdens het 50-jarige jubileum van de club tot lid van verdienste werd uitgeroepen.

Vijf jaar geleden moesten we samen afscheid van Frans nemen en heeft ze direct de functie, die ze samen hadden, voortgezet. Diep respect had ik toen al en heb ik altijd gehouden hoe ze dit gedaan heeft. Tiny was in elk geval iemand die geen blad voor de mond nam en uitkwam waar ze voor stond. Ik mocht dat wel, je wist precies wat je aan haar had. Achter die soms wat harde façade zat een vrouw uit duizenden met een hart van goud dat in hoge mate klopte voor onze club.

Echt iemand om van te houden. Des te groter het verlies voor allen om haar heen.

Wij wensen iedereen, maar in het bijzonder Marc, Shera, Jessie en Indy, alle sterkte toe om dit immense verlies te kunnen dragen en te verwerken.

Tiny namens Saenden enorme dank voor alles wat je voor ons aller Saenden gedaan hebt. Een voorbeeld voor velen!! Dank, dank, dank…

 

Ron Rijkers

Voorzitter R.K.V.V. Saenden


In memoriam Joop Greuter.

joop.jpg

 

Vorige week kregen we het bericht binnen dat, op 89 jarige leeftijd, Joop Greuter van ons is heengegaan.

Voor wie hem niet gekend heeft:

Het was een echte mannetjesputter, ruwe bolster, blanke pit. In de tijd dat er nog bij een gloeiend pitje getraind werd op het prutje, trainen op de velden was toen nog volledig taboe. Rob Vet weet het nog als de dag van gisteren. Door 20 cm water met iemand op je rug een sprintje trekken door de modder. Door de selectie werd, voorafgaand aan de wedstrijd, bij Joop en zijn vrouw Lijda (die als enige in de club haar eigen zitplaats op onze tribune heeft) de voorbereiding gedaan in de vorm van soep met een broodje.

Dat had uiteindelijk tot resultaat dat hij als enige trainer het voor elkaar wist te krijgen dat het eerste, maar ook het 2de en 3de elftal in 1 jaar kampioen werden.

In die teams speelden wel namen als de Sierhuizen, Boelens, maar ook dus Rob Vet mee. Een onvergetelijke periode voor wie het heeft mogen meemaken en een markante man die daarin zijn sporen heeft nagelaten.

Dat is dat wel alweer zo’n slordige 49 jaar geleden. Daarna heeft Joop onze club altijd als fan en donateur een warm hart toegedragen.

Een tijd waarin Corona geen invloed had en de club er totaal anders uitzag.

We wensen Lijda, Johan en Reinier met hun familie en vrienden alle sterkte toe en voelen samen met hun het verlies van deze superman.

 

Namens het bestuur van ons aller Saenden,

Ron Rijkers

Voorzitter RKVV Saenden


 
In Memoriam Theo Sierhuis.


theo.jpg

Vorige week kregen we het bericht dat van ons is heengegaan Theo Sierhuis.

Toen ik ooit bij Saenden aan kwam waaien, was het dat bij Corrie en Theek alles zo’n beetje begon. Hun huis aan de Krommenieërweg was het vertrekpunt voor alle uitwedstrijden van de damesafdeling en het zondag 2. Ook werd er regelmatig afgezakt en heb ik er wel eens plotsklaps gehaalde Chinees gegeten.

Theo was de bezielende leider van vele elftallen waaronder het zondag 2 en het zaterdag 1. Hij was leider bij de jeugd en samen met vrouw Corrie een vaste waarde voor de club. Het schoonmaken van de kleedkamers was een van de laatste werkzaamheden waarmee hij zich verdienstelijk maakte. Een klus die door velen onderschat wordt.

Ook was hij de man achter de legendarische Rotje verhalen die maandelijks uitkwam in het Saendenkrantje. Menigeen keek hier naar uit en was het de vraag waar het verhaal nu weer omdraaide en vooral over wie het ging !

 

We danken Theo voor alles wat hij gedaan heeft (ik ben ongetwijfeld van alles vergeten) en wensen Corrie en de verdere familie veel sterkte met het verlies van deze stille kracht.

 

Namens het bestuur van ons aller Saenden,

Ron Rijkers

 

In memoriam

17 januari 14:45  Leo Brusche sr In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari is Leo Brusche sr. overleden. meer »


Ans van Assema overleden

23 december 18:00   Na een ziekbed van een week is Ans overledenmeer »


In Memoriam Timo van der Laan ( 1937-2022 )

29 september 15:45  Deze week bereikte ons het bericht dat Timo van der Laan op 23 september 2022 is overleden.meer »


Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!