In Memoriam

In memoriam Joop Greuter.

joop.jpg

 

Vorige week kregen we het bericht binnen dat, op 89 jarige leeftijd, Joop Greuter van ons is heengegaan.

Voor wie hem niet gekend heeft:

Het was een echte mannetjesputter, ruwe bolster, blanke pit. In de tijd dat er nog bij een gloeiend pitje getraind werd op het prutje, trainen op de velden was toen nog volledig taboe. Rob Vet weet het nog als de dag van gisteren. Door 20 cm water met iemand op je rug een sprintje trekken door de modder. Door de selectie werd, voorafgaand aan de wedstrijd, bij Joop en zijn vrouw Lijda (die als enige in de club haar eigen zitplaats op onze tribune heeft) de voorbereiding gedaan in de vorm van soep met een broodje.

Dat had uiteindelijk tot resultaat dat hij als enige trainer het voor elkaar wist te krijgen dat het eerste, maar ook het 2de en 3de elftal in 1 jaar kampioen werden.

In die teams speelden wel namen als de Sierhuizen, Boelens, maar ook dus Rob Vet mee. Een onvergetelijke periode voor wie het heeft mogen meemaken en een markante man die daarin zijn sporen heeft nagelaten.

Dat is dat wel alweer zo’n slordige 49 jaar geleden. Daarna heeft Joop onze club altijd als fan en donateur een warm hart toegedragen.

Een tijd waarin Corona geen invloed had en de club er totaal anders uitzag.

We wensen Lijda, Johan en Reinier met hun familie en vrienden alle sterkte toe en voelen samen met hun het verlies van deze superman.

 

Namens het bestuur van ons aller Saenden,

Ron Rijkers

Voorzitter RKVV Saenden


 
In Memoriam.


theo.jpg

Vorige week kregen we het bericht dat van ons is heengegaan Theo Sierhuis.

Toen ik ooit bij Saenden aan kwam waaien, was het dat bij Corrie en Theek alles zo’n beetje begon. Hun huis aan de Krommenieërweg was het vertrekpunt voor alle uitwedstrijden van de damesafdeling en het zondag 2. Ook werd er regelmatig afgezakt en heb ik er wel eens plotsklaps gehaalde Chinees gegeten.

Theo was de bezielende leider van vele elftallen waaronder het zondag 2 en het zaterdag 1. Hij was leider bij de jeugd en samen met vrouw Corrie een vaste waarde voor de club. Het schoonmaken van de kleedkamers was een van de laatste werkzaamheden waarmee hij zich verdienstelijk maakte. Een klus die door velen onderschat wordt.

Ook was hij de man achter de legendarische Rotje verhalen die maandelijks uitkwam in het Saendenkrantje. Menigeen keek hier naar uit en was het de vraag waar het verhaal nu weer omdraaide en vooral over wie het ging !

 

We danken Theo voor alles wat hij gedaan heeft (ik ben ongetwijfeld van alles vergeten) en wensen Corrie en de verdere familie veel sterkte met het verlies van deze stille kracht.

 

Namens het bestuur van ons aller Saenden,

Ron Rijkers

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!