4e klasse 34

14 september 2019 10:00

Diego

Onbekend

Zaterdag 7 september moesten de heren van jo-9 voor hun eerste wedstrijd al vroeg aantreden. 8.15u verzamelen en om 9u klonk het startschot op het veld van Assendelft. Het coachen tijdens deze wedstrijd werd verzorgd door Raymond, de vader van Stijn. Als snel na het fluitsignaal vloog de eerste bal in het doel van Assendelft. En na een mooie voorzet van Jaylen, maakte Kai het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. Al snel was Jaylen weer aan de bal en maakte hij zelf de 0-2. Assendelft was inmiddels ook wakker en zette genadeloos de aanval in 1-2. Het antwoord van deze aanval kwam van Miel en hij schoot de 1-3 binnen. Vanaf dat moment liet Assendelft er geen gras meer over groeien en scoorde zij de 2-3 en al snel ook de gelijkmaker. Het belooft een spannende strijd te worden tussen deze 2 kanjerteams. Na de 3-3 krijgt Saenden een corner, maar helaas maait Barry net over de bal. En dan wordt het spannend als Assendelft de 4-3 scoort en Saenden voor het eerst deze wedstrijd achter komt te staan. Maar in het voetbal moet je soms ook een beetje geluk hebben en als de tegenstander een handsbal maakt mag Jaylen vlak voor rust nog een vrije trap nemen. 4-4.

Na de rust en een peptalk van de coach komen de jongens het veld weer op en begint het een beetje te regenen. Maar de rust heeft de jongens goed gedaan en de regen deert hen niet, Jaylen schiet de 4-5 binnen. Ook Assendelft is vol vechtlust uit de kleedkamer gekomen en hoewel Mick (onze keeper van vandaag!!) er goed bij zat rolt de bal toch zijn doel binnen. 5-5. Saenden voert strategisch overleg en iedereen wordt op zijn plekje gezet. Kiyano en Ties nemen de rol van verdedigende middenvelders voor hun rekening. En de rest die van spits of aanvallende middenvelder en dat werkt.... Kai schiet met een prachtig doelpunt Saenden naar de 5-6 en Jaylen doet daar nog een schepje bovenop en scoort ook....5-7. Dan wordt Jaylen door de tegenstander iets te fanatiek geduwd en daar wordt voor gefloten. Jaylen neemt de vrije trap en schiet over naar Stijn. Stijn geeft de bal fantastisch voor en Miel mist die bal maar net. Daar komt Assendelft goed weg. Maar het gevaar is nog niet geweken Stijn komt aan de bal en tekent voor de eindstand 5-8. Wat een prestatie en dankzij het geweldige keepwerk van Mick en de verdedigende acties van Ties en Kiyano achterin en Barry die voor steeds de tegenstander onder druk bleef zetten kwam Assendelft er na de rust eigenlijk niet meer aan te pas!

Op naar de volgende wedstrijd op woensdag 11 september op ons eigen gras. En ook bij deze wedstrijd werd een fantastisch resultaat geboekt door onze toppers. Kenzo was er gelukkig ook weer bij en wij kunnen nu wel stellen dat deze jongens niet alleen ’s morgens scherp zijn, in de regen scherp zijn maar ook ’s avonds (in de regen) scherp zijn. Deze wedstrijd onder leiding van Dennis (vader van Barry) tegen RCZ werd gewonnen met maar liefst 12-0. Gert-Jan bedankt voor het fluiten