3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

stond er voor de mannen van O13 wederom een wedstrijd tegen de koploper op het programma. Na het gelijkspel tegen Beemster vorige week, was het namelijk Zaandijk dat nu de koppositie in handen had. We konden dus weer aan de bak. Het 15-koppige leger van Jo13-1 was compleet en de motivatie was hoog. Dit was duidelijk te merken tijdens de warming-up, waarbij alles werd gegeven om de spieren klaar te stomen, om een zo goed mogelijke wedstrijd op de plank te leggen.

Nadat het fluitsignaal had geklonken, bleek al snel dat Saenden de bovenliggende partij was en dat Zaandijk weinig had in te brengen tegen het goed overspelende, communicerende en snelle Saenden. Zaandijk werd van het kastje naar de muur gestuurd en na 5 minuten was het al Luca, die met zijn grote passen langs de verdediging snelde en genadeloos inschoot. 1-0.

Na de 1-0 werd Saenden iets slordiger en kreeg Zaandijk ook een aantal kansen. Ze wisten zelfs een aantal keer alleen op de keeper af te komen, maar daar stond Brian dan op doel, die een paar keer liet zien wat zijn handelsmerk is. Het perfect timen van het uitkomen en met een sierlijke duik de bal voor de voeten van de tegenstander, klemvast in zijn armen te sluiten. Saenden realiseerde zich hierdoor dat ze scherp moesten blijven en dat een klein foutje met een tegendoelpunt afgestraft zou kunnen worden.

De scherpte zat er weer in en het was weer eenrichtingsverkeer , richting het doel van Zaandijk. Dit resulteerde dan ook in een assist van Luca op Kian, die de bal als een pro controleerde en de keeper van Zaandijk kansloos liet. 2-0. Rust.

In de kleedkamer werd besproken dat het eigenlijk wel goed ging, maar dat er hier en daar nog wel wat verbeteringen konden plaatsvinden. Met name het houden van je eigen man en niet te ver naar voren voetballen als je een verdedigende positie vervult. Iedereen was het hier wel mee eens en Saenden zou dit in de 2e helft beter gaan invullen.

In de 2e helft bleek inderdaad dat Saenden hier iets mee deed. De tegenstander kreeg nauwelijks kansen en werd niet gevaarlijk. Braian die weer als voorstopper stond is zich aan het ontwikkelen als een keiharde verdediger en vult zijn plek steeds beter in.

Wat een inzet. Linksachter Milan en Rechtsachter Mika, dappere strijders waar je als tegenstander foxwild van wordt en als laatste man Cas, die als er wel gevaar dreigt, er wel weer een geniale sliding op de bal uitgooit om het gevaar te blussen.

En laten we Raffael niet vergeten die iedere wedstrijd beter wordt en waar je ook niet zomaar langskomt. Heerlijk om naar te kijken. Wat een verdediging.

Uiteraard moeten we onze middenvelders niet vergeten, waar telkens weer de opbouw van de aanvallen plaatsvindt. Dani, Morrison, Tristan, Dwayne en Kyan. Zowel verdedigend en aanvallend levensgevaarlijk. Echt complimenten voor jullie strijdlust.

Na zo’n geweldig, via het middenveld opgebouwde aanval, wist Saenden in de 34e minuut een corner te versieren, die prachtig voor het doel werd geslingerd door Tristan en door Kyan met het hoofd, ja met het hoofd, snoeihard in de lange hoek werd gekopt. Een kopbal uit het boekje. Geweldige goal. 3-0.

Niet veel later, kreeg Tristan het weer eens op zijn heupen en ging weer eens op avontuur met zijn welbekende dribble door het midden. Langs een man of 6 wist hij zichzelf alleen voor de keeper te werken en koeltjes in de hoek af te werken. 4-0. Deze goal was mede te danken aan de loopacties van Miel en Sem op de flanken, waardoor de verdediging van Zaandijk keer op keer uit elkaar werd getrokken en er veel ruimte ontstond. Heel goed. Ook als je de bal niet hebt, ben je belangrijk met loopacties. Top gedaan.

Na de 4-0 was het even rustig. Saenden had nog wel wat kansen, maar de schoten op doel gingen net naast of zelfs een keertje op de paal. Het duurde dan ook bijna een kwartier voordat de volgende goal viel. In de 52e minuut was het wederom Luca die op een steekpass van Tristan in de versnelling werd gezet en de bal zo hard op de keeper schoot dat het onmogelijk was om deze tegen te houden en de bal achter zich in het net zag belanden. 5-0.

Met nog 8 minuten op de klok was de buit natuurlijk binnen, maar wist Zaandijk in de laatste 5 minuten nog een corner te versieren. Deze viel helaas na een indraaiende bal in het doel van Saenden en Hiermee werd de einduitslag bepaald. 5-1.

Ik heb echt van iedereen genoten. Wat een vechtlust, samenspel en teamspirit. Het was weer een heerlijke voorstelling en kijk nu alweer uit naar de wedstrijd volgende week bij WSV. Rust lekker uit en dan gaan we er zaterdag weer tegenaan. Dankjulliewel voor de show.