PURMEREND
tel. 0299-424663

Zaterdag 23-04-2022

Purmerend_Saenden.JPG

Om 08.00 afgesproken te station Wormerveer om vandaaruit naar sportpark Weidevenne te rijden voor de laatste wedstrijd voor de meivakantie. Rond 8.15 arriveren we op het sportpark en gaan de mannen naar kleedkamer 9L om de laatste hand te leggen aan het strijdtenue.

De mannen gaan richting het veld om daar even warm te lopen voordat de wedstrijd om 8.45 zal beginnen. Dit mag wel daar  er een koud windje staat en het zonnetje nog twijfelt over zijn zin deze dag.  In de basis staan:

Op doel: Dailey K,  Verdediging/achterveld Dylan, Lucas en Dailey M,  Middenveld: Joey en Rayaan.

Seanden mag starten op de middenstip en na het fluitsignaal begint de wedstrijd. De jongens gaan meteen goed in de aanval. En dat heeft resultaat. Na 3 minuten is er de eerste van Joey. Het staat 1-0 voor Seanden. Dit is een mooi begin op de een nu zonnig veld. De ouders langs de lijn zien het meteen zonnig in. En het zou een zonnige morgen worden want 4 minuten later wist Joey weer het doel te vinden met de 2-0 tot resultaat. Na dit doelpunt kwamen er weer een paar mogelijkheden die niet tot resultaat leidde in de score. Om 9.00 was er een uitbraak van Weidevenne, die gebruik makend van een beetje verwarring in het achterveld het lukte om Dailey K te verrassen en was de score ineens 2-1.  Het was voor de jongens duidelijk dat de strijd nog niet gestreden was. Ze gingen er meteen weer vol tegenaan, de verdediging was wakker geschud en da achterhoede wist dat er werk voor ze was.

Na een afgeslagen aanval wisten ze de bal naar voren te werken waar een nette actie van Joey ( wie anders ) voor de 3-1 zorgde. Dit was dan ook de stand in de rust waar zij allen genoten van een welverdiende beker limonade.

De start van de tweede helft was 5 min later en dat beloofde een spektakel te worden. Wat hebben we staan genieten langs de zijkant zeg!  Na een heleboel acties, hoekschoppen enz. had Joey na ongeveer 10 min spelen een gouden kans. En uiteraard wist de goaltjesdief deze te verzilveren. Stand nu 4-1.

Hieruit wisten de jongens van Weidevenne een tegenaanval te lanceren die resulteerde in de 4-2. De jongens kregen op dit moment wederom versterking van de kleine maar grote Yassir.Deze jongen rende zijn schoenen voorbij en was voor niemand bang. Sprong ertussen en wist zo een kans te creëren waarbij iedereen aan de zijkant al met de handen omhoog stond omdat we dachten dat het een doelpunt was. Het was een gouden actie. Helaas en tot ieders verbazing wist de keeper met behulp van 1 of 2 verdedigers de zo verdiende punt af te wenden en de score op 4-2 te houden.  Maar jonge jonge wat moeten we Yassir in de gaten houden. 4minuten na de 4-2 komt er een kans. Rayaan en zijn broertje maken de aanval. Ze komen voor het doel waar het een wirwar is van verdedigers maar ze blijven beide pogingen wagen de bal te behouden. Het komt in de wirwar voor het doel tot een schot van Rayaan voor het doel. Die knalt op de lat en stuitert via via voor de voeten van de goed opgesteld Joey. Die kapt een speler weg en haalt uit met een ongelofelijk schot.

De vreugde is groot. Het is 5-2 en dat is meteen de eindstand. De scheids fluit af en de jongens gaan de penalty’s nemen.

Het was weer een wedstrijd waarvan is genoten. Je ziet dat de jongens het leuk vinden en er steeds meer plezier en behendigheid in krijgen.

Niet iedereen is genoemd maar Dustin met een knal op de lat, Lucas met zijn prachtige verdedigende werk net als Dailey K, kortom

Het was een super wedstrijd om te kijken.