1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Woensdag 21 september, vandaag mochten de Toppers van Jo10 een inhaalwedstrijd spelen, die vanwege de open-dag bij Saenden, was verplaatst. Om 16.45 uur verzamelden we op station Wormerveer en vertrokken we richting het complex van KFC.

Daar aangekomen was al snel duidelijk dat er niemand was om ons te ontvangen, dus zijn we zelf langs de velden gaan zoeken naar onze tegenstander. Eenmaal ze gevonden te hebben viel ons op dat het veld ongeveer 15 meter korter was uitgezet dan de voorgeschreven maten van de KNVB voor deze leeftijd. Tevens was de helft van het team van KFC in tenue en de andere helft in eigen sportkleding. Na overleg tussen beide coaches, vond KFC het wel prima qua maten van het veld en op aandringen van onze coach trok KFC hesjes aan om er toch als team uit te zien.

Inmiddels was het tijd om te beginnen, dus geen tijd meer voor de gebruikelijke warming-up. Vrijwel direct na de aftrap kreeg Jemuël een kans en schoot de 0-1 binnen. KFC trapt opnieuw af. Wilco sprint op de bal af, komt voor de goal en schiet de 0-2 binnen! Nog vierend van de voorsprong lette Saenden even niet op en maakte KFC de 1-2. Gelijk had Jemuël zijn vizier weer op de goal en maakte de 1-3! Het was gelijkwaardig aan elkaar want KFC wist weer aan te sluiten met 2-3. Na een achterbal mocht Jayson de bal uittrappen. Omdat hij even geen vrije speler zag staan, de bal een tikkie gaf en daarna een geweldige trap recht op het doel van KFC en maakte hij er de 2-4 van. Wederom kon KFC aansluiten en maakte er 3-4 van. Jayson was zo blij met zijn 1e doelpunt dat hij het nog 2 keer probeerde en maakte daarmee gelijk zijn hattrick compleet 3-5 en 3-6!

In de rust was er veel onrust en discussie over dat een keeper niet mag scoren, wat natuurlijk onzin is als de keeper het spel hervat mag hij gewoon schieten. Deze discussie zorgde voor chaos op het veld en een onprettige sfeer.

Toen de 2de helft begon waren de Toppers van Saenden nog gefrustreerd door de discussie en scoorde KFC de 4-6. De spelbegeleider had er allemaal geen oog voor want, net als in de 1e helft, was zijn telefoon belangrijker dan de wedstrijd helaas! Toch wist Saenden de rug te rechten en maakte Wilco en Joep samen de 4-7 en de 4-8. Daarna ontstond er weer discussie langs de lijn en op het veld, maar het spel ging door. KFC maakte gebruik van de onrust en maakte de 5-8 en de 6-8. Het ging maar door en werd ook onvriendelijke en nadat Jemuël de 6-9 binnen schoot werd besloten de wedstrijd, die al anderhalf uur duurde, te beëindigen!

Boys en Girls, vandaag was een vervelende wedstrijd maar ondanks de chaos gaven jullie niet op en hebben jullie de overwinning verdiend. Laten we deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende overwinning!