Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Na de thuisnederlaag tegen Den Helder is Saenden verder afgedaald op de ranglijst en daardoor zit het in de hoek waar de plaatsen voor de nacompetitie worden verdeeld. Gezien het wedstrijdbeeld van vanmiddag is dat niet eens onterecht want met het voetbal wat de supporters vanmiddag voorgeschoteld kregen zal team niet veel plaatsen gaan stijgen. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden om de noodzakelijke punten te behalen met nog 8 wedstrijden te gaan. Den Helder liet in Wormerveer zien hoe het wel moet door met het hele team het snot voor de ogen te werken om de verkregen voorsprong mee naar huis te nemen. Het collectief ontbrak bij Saenden en er ging (te)veel niet goed. Vooral een goede eindpass ontbrak vanmiddag en waren de kansen aan Wormerveerse kant op één hand te tellen. Bij Den Helder ging uiteraard ook niet alles goed maar doordat het hele team keihard werkte verschafte de ploeg zich veel balbezit. Vanaf moment de aftrap was het al zichtbaar dat er vandaag bij Den Helder meer energie in de ploeg zat. Saenden liet zich vooral op het middenveld aftroeven en mag het de handen dichtknijpen dat er uit alle aanvallende Helderse mogelijkheden in de 1ehelft slechts één doelpunt viel. In de 29e minuut werd de bal niet voor de eerste keer vanmiddag, bij de tegenstander in geleverd die plotseling vrij uitzicht had op het doel en via de rug van een Saenden verdediger verdween de bal onder de lat (0-1). Ook dit doelpunt veranderde niet veel in het spel en bleef Saenden passief en liep het achter de feiten aan. Den Helder beleefde een heerlijke voetbalmiddag want in alle vrijheid kon er gevoetbald worden. In de rust werd er door de trainer ingegrepen om het tij te doen keren. Saenden was in de tweede helft weliswaar dominanter, maar de uitvoering van het veldspel bleef ondermaats en kon het geen vuist maken om tot scoren te komen. Op eigen helft speelde Den Helder zich eenvoudig onder de druk uit en wist het via de counter nog een aantal kansen te verschaffen, maar de wederom goed spelende Gennaro liet zich niet meer passeren. Kortom het spel van Saenden was in deze cruciale wedstrijd onvoldoende om aanspraak te kunnen maken op broodnodige wedstrijdpunten om de nacompetitie te ontlopen. Eindstand 0-1