Ceresplein 1
1764HD
BREEZAND
tel. 0223-521962

In de strijd om het spelen van nacompetitie te voorkomen heeft Saenden het tegen de directe concurrent ZAP niet weten te bolwerken. Feitelijk gezien heeft het zich op kinderlijk eenvoudige wijze naar de slachtbank laten leidden en ondermaats gepresteerd. Niet alleen het gebrek aan inspiratie en creativiteit heeft Saenden opgebroken, maar vooral het geloof in eigen kunnen lijkt te ontbreken. En dat juist tegen een tegenstander die vocht voor wat het waard was. De spelers van ZAP hebben vanmiddag Saenden laten zien wat er met vechtlust bedoeld wordt. Een duel ingaan, kleine overtredingen om het spel van de tegenstander te ontregelen en alles wat daarbij hoort. Spelen op de grens van wat een scheidsrechter uiteindelijk toelaat. Al na drie minuten keek Saenden tegen een achterstand aan. Uit de eerste de beste voorzet van ZAP kon een volledig vrijstaande speler eenvoudig binnen knikken(1-0).
Ook bij het tweede doelpunt in de 20e minuut ontbrak de scherpte om opkomende mensen af te stoppen en werd er vrij eenvoudig gescoord (2-0). Het spel dat Saenden op de mat legde kon ZAP in die 1e-helft geen moment verontrusten. Hoe anders was de start van de tweede helft waarin Saenden liet zien dat het wel degelijk kan voetballen. Nu was het ZAP dat op eigen helft werd teruggedrongen en de aansluitende treffer hing in de lucht. Meerdere kansen, ook die oog in oog met de keeper, werden vandaag niet door de Saenden aanvallers benut. Aan de andere kant van het veld lukte dat op wonderlijk eenvoudige wijze wel en werd de stand naar (3-0) getild bij een uitgespeelde counter waarbij het er verdedigt niet goed uitzag bij Saenden. Zelfs bij die stand waren er nog mogelijkheden voor Saenden om de aansluiting te vinden, maar de kansen daartoe werden niet benut. Via goed uitgespeelde counters liep ZAP uiteindelijk gemakkelijk uit naar 5-0 en wist Remy Goudriaan zijn goede invalbeurt te belonen met een tegentreffer. Een teleurstellende nederlaag van maar liefst 5-1.