1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Na een aantal regenachtige dagen beloofde het deze dag lekker zonnig maar wel koud te worden.

De vorige ontmoeting met dit team van KFC was nogal naar en onstuimig verlopen daardoor was Saenden er nog meer op gebrand om de overwinning mee naar huis te nemen.

Omstreeks 9 uur verzamelden we op het station en iedereen was keurig op tijd.

Na de gebruikelijke warming up was het tijd voor de aftrap.Direct na de aftrap zat Saenden er goed op en had al een paar kleine kansen. KFC had andere, grotere spelers dan de vorige wedstrijd ingezet maar dat deed Saenden helemaal niets. Want al na 5 minuten was het Joep die na goed overspelen de kans kreeg en de 0-1 maakte.

KFC die ook zeker tegenstand gaf zorgde ervoor dat de bal veel op het middenveld bleef. Soms waren er ook grote kansen voor KFC maar Jayson was messcherp vandaag op doel. Het was in de 11de minuut dat Saenden door de verdediging van KFC kwam en Lex de 0-2 binnen schoot! De rest van de 1e helft verliep gelijkwaardig met kansen over en weer, maar met een 0-2 stand gingen ze de rust in en even lekker opwarmen in de kleedkamer.

Na de rust speelde KFC veel aanvallender waardoor Jemuël ook meer mee moest verdedigen. De ruimtes werden groot op het veld waar Joep, vandaag als spits, goed van profiteerde en de score op 0-3 zette! Toch drong KFC steeds meer aan en met een snelle counter wist ook KFC te scoren 1-3. Lang bleef Saenden niet stil staan bij de tegengoal want al snel speelde ze door de verdediging van KFC heen en maakte Lex de 1-4! Balend van de achterstand bleef KFC goed spelen en moest Saenden vol in de verdediging. Een verkeerd tikkie terug leverde KFC weer een doelpunt op 2-4. Spannend was het zeker met nog 8 minuten te gaan bleven beide teams aanvallend spelen. Het waren Wilco en Jemuël die voor Saenden scoorde in de laatste 2 minuten: 2-6!

De overwinning was binnen dus zag je de ontspanning bij Saenden, maar het is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal geklonken heeft. KFC wist in de allerlaatste seconden de eindstand op 3-6 te zetten. Boys, het was weer een mooie strijd vandaag. Het mooie is dat jullie dit soort wedstrijden steeds langer volhouden en het kost veel energie maar wel een moe en voldaan gevoel.

Volgende week weer een nieuwe pot en ik kijk er naar uit!

Tot volgende week!                                       Jullie trouwe supporter!