Tegenstander Roda ’46 uit Leusden kwam goedgeluimd uit de spelersbus.

2e klasse/3e klasse m) winnaar g - winnaar h

Dorpsstraat 2
1534NJ
OOSTKNOLLENDAM
tel. 075-6426363

Waarschijnlijk vanwege de rit door het Zaanse op weg naar het fraaie Knollendam. De bus was wellicht iets te groot want het stopte aan de rand van het dorp, waardoor de spelers, staf en meegereisde supporters nog honderden meters moesten afleggen alvorens de dorpse accommodatie kon worden betreden. De tropische temperaturen van vandaag maakte het kunstgrasveld van Knollendam tot een kokende grasmat. Des te groter was de prestatie te noemen van alle spelers, die het talrijke publiek wisten te trakteren op een heerlijke voetbalmiddag. Onder leiding van het door de KNVB aangestelde arbitrale trio werd door beider ploegen veel energie in dit duel gestoken waardoor het een echte wedstrijd werd. Uiteindelijk trok Saenden met 4-1 de winst naar zich toe, maar eenvoudig was het beslist niet tegen deze tegenstander uit Leusden.  De eerste 20-minuten was het veldoverwicht dan ook voor deze ploeg en werd Saenden op eigen helft gehouden, maar de kansen werden gemist. Saenden kreeg langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd en na ruim een half uur spelen was het Juary dos Santos die met een uitstekende bal van Ferry Heijnis werd gevonden en beheerst afrondde. Vlak daarna was er nog een penalty moment voor Saenden maar de scheidsrechter was niet van plan daarin mee te gaan. Ruststand 1-0.

Vanaf het begin van de 2e-helft zette Saenden de koers voort en scoorde al snel 2-0 via Dwayne Hijstek. Na dit doelpunt leek RODA46 aangeslagen maar het herstelde zich door meer fysiek te gaan spelen. Onverwachts kwam tot haar eigen verbazing op 2-1, omdat heel Saenden een vrije trap verwachtte toen Enes Varisli getorpedeerd werd. De scheidrechter oordeelde echter, dat de bal gespeeld werd en liet doorspelen. Het schot(je) op doel trof wonderbaarlijk ook doel. Vanaf dat moment kwam Saenden weer onder druk te staan maar het hield stand. RODA’46 gooide iets teveel fysiek in de strijd en dat leverde een aantal gele kaarten op. Een actie van Damian Wijndal die op weg naar het doel nogal opzichtig werd tegen gehouden werd niet bestraft, maar toen even later nogmaals zo’n moment kwam was de scheidsrechter onverbiddelijk en kwam RODA’46 met 10 man te staan. De bijbehorende penalty werd door Mikey Hoffs benut (3-1) die ook de assist voor zijn rekening nam voor de 4-1 van Mees de Droog vlak voor tijd. Alle spelers verdienen een groot compliment om onder deze omstandigheden de juiste spirit te tonen. Door dit resultaat is Saenden nog de enige 2e klasser (herkanser) met uitzicht op behoud mits er gewonnen wordt van Swift aankomende zondag op neutraal terrein.