Sportlaan 55
1722XJ
ZUID-SCHARWOUDE
tel. 0226-752624.

De eerste seizoenszege van LSVV was meteen een flinke. Saenden, dat een groot deel van de wedstrijd met een man minder op het veld stond, werd met 7-1 verslagen.

,,Vandaag vielen de kwartjes eindelijk een keer de goede kant op'', reageerde trainer Gideon Reinders Folmer blij. ,,Dit geeft een heel lekker gevoel. Maar we moeten wel realistisch blijven. We staan nog steeds laatste, dus we mogen niet te hard juichen.''

Gestrekt been

LSVV kwam in de twintigste minuut op voorsprong, Collin Vennink was de doelpuntenmaker. Bas Kansen bracht enkele minuten later de stand op 2-0. De rode kaart voor Mikey Hoffs, die met gestrekt been een duel inging, deed het geloof in een goed resultaat bij Saenden verder kelderen.

De thuisploeg speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Vennink vergrootte de marge nog voor rust naar drie: 3-0. Na de pauze scoorde Kansen nog drie keer en voegde ook jeugdspeler Jens van Leent een treffer aan het totaal van LSVV toe. ,,De keuze om Kansen vandaag in de voorhoede te zetten pakte fantastisch uit'', stelde Reinders Folmer tevreden. ,,Daarnaast was het mooi om een A-junior te zien scoren.''

Saenden-trainer Ebel Hoekstra toonde zich na afloop realistisch. ,,Onze start vandaag was prima, maar na de 2-0 waren we het helemaal kwijt. De rode kaart hielp natuurlijk niet mee.''