Het Maalwater 4
1852RH
HEILOO
tel. 072-5332890

Saenden is er niet in geslaagd het zand in de motor van de gedoodverfde kampioenskandidaat HSV te zijn. Het duel eindigde in een 5-3 nederlaag voor de Wormerveerders.
Saenden bood aanvankelijk goed tegenstand. Hoewel de ploeg na een kwartier op een 1-0 achterstand kwam toen Enes Vairsli een verdedigend bedoelde hakbal pardoes in de voeten van Gerben Groot schoot en diens voorzet door Aron Schilder werd binnengewerkt, bogen de gasten de stand om. Tot twee keer toe passeerde Arsenio Dihalu doelman Sam Klaver, waarvan de laatste keer uit een strafschop. Met die 1-2 voorsprong leek
Saenden de rust te bereiken. De formatie van trainer Ebel Hoekstra had echter buiten Jelle Stam gerekend. De spits van HSV kopte in de 45e minuut de gelijkmaker tegen de touwen en wist in de extra tijd, toegekend vanwege een schouderblessure van Varisli die werd gewisseld, zelfs HSV weer op voorsprong te zetten: 3 - 2.
HSV-trainer René van Elsland had lovende woorden voor Saenden, maar wel met een kanttekening. Wij hadden veel moeite met de lange bal op de spits. Vervolgens ging Dihalu op het middenveld voetballen en kwam er
een andere spits in. Ja, daarmee speelde Saenden ons wel in de kaart, want op het middenveld hebben wij sterke spelers staan. In de tweede helft voetbalde HSV zich eenvoudig naar een 5-2 voorsprong. In de 89e minuut legde Saenden de mooiste aanval van de wedstrijd op de mat. Invallers Damian Wijndal en Julian Gosman combineerden zich een weg door de HSV-defensie en eerstgenoemde schoot de 5-3 binnen,