1775PV
MIDDENMEER
tel. 0227-501781

Dat twee ploegen elkaar in evenwicht hielden voelde als verlies voor Ebel Hoekstra, de trainer van Saenden. Zijn collega van Flevo, Patrick de Vries vond niet dat het punt gestolen was.

Het was een voetbalmiddag met veel ingrediënten; acht doelpunten, een rode kaart voor Sander Beemsterboer van Flevo wegens natrappen en een scorende keeper, Mike Harms van de thuisploeg. Het vertoonde spel was niet altijd even fraai. Het gras stond te hoog waardoor de bal nogal eens hobbelde.

Het tempo was aanvankelijk laag en er waren veel slordigheden aan beide kanten. ,,Durf nou eens te voetballen’’, schreeuwde Hoekstra zijn equipe regelmatig toe en met succes. Na zeven minuten werd de wedstrijd op scherp gezet.

Arsenio Dihalo draaide zich vrij op de rand van het zestienmetergebied en schoot de 0-1 binnen. Even daarna had Kamal Qebayli de kans op de gelijkmaker maar zijn inzet was zwak en de bal ging hoog over.

Saenden drong aan en uit een corner belandde de bal voor de voeten van Dwayne Hijstek. In een druk strafschopgebied wist hij desondanks met een droog schot het net te vinden 0-2.

Na ruim een half uur kon Flevo iets terug doen. Spits Sidney Schaafstra werd de diepte in gestuurd en wist keeper Lex Dukker met een lobje te verrassen, 1-2.

Na rust was het Saenden dat het voortouw nam. De grillige en snelle Dihalo omspeelde de kersverse invaller Sonny Blok en liet ook keeper Harms kansloos, 1-3.

Nu was het zaak voor Flevo om de schouders te rechten en veerkracht te tonen. Het was middenvelder Kelvin Zomerdijk, later door trainer De Vries als man van de wedstrijd uitgeroepen, die zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij was verantwoordelijk voor zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker, 3-3.

Met nog een kwartier te gaan leek Saenden na een doelpunt van Robin Hoogstra de drie punten mee naar Wormerveer te nemen, mede ook omdat Beemsterboer vijf minuten later door scheidsrechter Jongejan met rood naar de kleedkamer werd gezonden. In de laatste minuut was het spektakel compleet. Bij een corner voor Flevo was keeper Harms mee naar voren gegaan. Soms scoren keepers dan wel eens. Harms had het nog nooit gedaan maar nu wel. Zijn collega liet de bal vallen en Harms zette er zijn schoenpunt tegenaan, eindstand 4-4.

Trainer De Vries, na afloop: ,,We hebben vandaag geleerd wat we nodig hebben in de tweede klasse. Meer handelingssnelheid, meer kracht en wat harder worden in de duels. Dat hebben we wel in huis maar nu moeten we het nog laten zien. We misten vandaag Freek Venegoor maar daar wil ik mij niet achter verschuilen. Ik wil mijn ploeg een compliment geven want spelers gaven niet op, ze bleven strijden.’’