Twee persoonlijke fouten in de eerste helft deden Saenden tegen LSVV veel pijn.

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Saenden-LSVV was een wedstrijd waar vooral de lange bal werd gehanteerd. Een keuze die simpel te verklaren was: de staat van het veld maakte combineren heel lastig.
Wij trainen altijd op dit veld, reageerde Saenden-aanvoerder Robin Hoogstra. LSVV heeft kunstgras. Wij mogen de staat van het veld dus niet als excuus gebruiken. Aan de werklust lag het vandaag niet, vervolgde Hoogstra. Het is
duidelijk dat we in de aankomende wedstrijden punten moeten pakken. LSVV, dat onder ons staat, is drie punten dichterbij gekomen. We hebben er in de tweede helft alles aan gedaan, maar de bal wilde er helaas niet in. De bezoekers kwamen acht minuten voor rust op voorsprong. Aanvoerder Boy Kansen maakte dankbaar gebruik van het veld, hij scoorde dankzij het hobbelige veld uit een vrije trap vanaf veertig meter. Het was een heel mooi stuitertje, keek de doelpuntenmaker na afloop terug op de openingstreffer. Het was eigenlijk een voorzet, maar de bal viel dankzij het veld in het doel. Bij de 0-1 werd ik gecoacht door mijn keeper (Alex Dukker red.) beschreef Hoogstra de treffer vanuit zijn zicht. Hij riep los. Daarna stuiterde de bal precies de kruising in. Dat doelpunt hadden we kunnen voorkomen. Kansen baalde ondanks de zege van het veld. Op dit veld valt niet te
voetballen. Maar daar wisten we van tevoren. Het was vooral zaak om keihard werken. We moesten vandaag onze duels winnen. De 0-2 viel vier minuten na de 0-1. Tim de Nijs kreeg de bal voor zijn voeten en scoorde, nadat een Saenden-speler de bal ongelukkig op zijn hoofd had gekregen. Het zag er knullig uit, erkende Hoogstra. Maar zo'n fout valt niet terug te draaien. De Wormerveerders gaven de moed niet op. Vlak voor rust kwamen de bezoekers goed weg. De scheidsrechter weigerde een penalty te geven voor hands, tot hoorbaar ongenoegen van de Saenden-aanhang. De arbiter oordeelde dat er geen sprake was van strafbaar hands, omdat de bal tegen de steun-arm van de speler was gekomen. Na de rust nam de thuisploeg meer risico's. Het was belangrijk om deze
wedstrijd te winnen, verduidelijkte Hoogstra. Daarom besloten we achterin een-op-een te spelen. Helaas had het geen succes. Daardoor zakten we tot in de degradatiezone. Vlak na rust was de aanvoerder dicht bij een treffer, maar de bal werd van de lijn gehaald. Twintig minuten later was het wel raak. Arsenio Dihalu scoorde op aangeven van invaller Mikey Hoffs. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal vergrootte Thom van Overbeek de marge opnieuw naar twee treffers. Hij tikte de rebound binnen nadat Alex Dukker de bal tegen spits Lucas Heine had aangeschoten: 1-3. Saenden zette een slotoffensief in, maar ook deze wanhoopsaanvalen
bleven zonder succes. De grootste kans was voor invaller Huub Heinen. LSVV-doelman Job Rouwhorst pareerde de inzet bekwaam. Saenden moet minimaal negende eindigen om de nacompetitie te ontlopen. Over een week staat de zware uitwedstrijd tegen koploper HSV op het programma. De ploeg uit Heiloo stoomt met acht punten