1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Het begin van Saenden tegen koploper HSV was goed. De ploeg uit Heiloo herpakte zich al snel en ging met de drie punten aan de haal.
Ondanks de ruime nederlaag was Saenden-trainer Ebel Hoekstra tevreden. „We hebben ons herpakt na de enorme nederlaag van vorige week. Ik heb de spelers net een compliment gegeven. Ik vond dit geen 1-4 wedstrijd. We hebben diverse kansen gecreëerd. Helaas zijn alle vier tegengoals voort gekomen uit persoonlijke fouten van ons. Dat moet beter. Volgende week heb ik een ruimere selectie. Als we de lijn van vandaag voortzetten, dan kan het niet anders of de punten gaan binnen komen”, aldus Hoekstra.
Na de 7-1 nederlaag van een week eerder bij LSVV was Saenden gebrand op een revanche. En dat was zondag in de beginfase te merken. Na ruim een kwartier kwam de thuisploeg via een schitterende goal van Jens de Droog op voorsprong. De rechtsbuiten kreeg de bal na een inworp voor zijn voeten en schoot de bal in de kruising. Lang konden de Wormerveerders niet van hun voorsprong genieten. Na een verdedigingsfout kwam Siem Karels nog geen minuut later vrij voor doelman Lex Dukker en schoot de bal beheerst lang hem in de hoek.
In de 25e minuut boog HSV de achterstand zelfs om in een voorsprong. Jadenn Delis tikt de bal in het net. Bij deze actie raakte Saenden-verdediger Robin Hoogstra geblesseerd. Hij werd vervangen door Miel Honig. Hoekstra moest dus weer een omzetting doorvoeren in zijn team dat door schorsingen, blesssures en vakantievierende spelers toch al gehandicapt was.
Meevaller voor Saenden was dat doelman Lex Dukker weer onder de lat stond. Vorige week viel hij geblesseerd uit en daarna regende het tegendoelpunten bij LSVV. In de tweede helft, kort nadat Jelle Stam de Heilooërs op 1-3 had gezet, begon steeds harder te regenen. Na een uur moest dan ook de veldverlichting aan. Het grasveld van Saenden, dat bekend staat om de vele afgelastingen, hield zich echter prima. De bij HSV teruggekeerde Dennis Houtenbos zette de eindstand op het bord. Met een goal en een assist was Siem Karels de man van de wedstrijd: Het was belangrijk dat we de achterstand snel ombogen en dat onze derde goal snel na de rust viel. Daarna zijn we nog nauwelijks in de problemen geweest. Bij die derde goal gaf ik de bal voor op mijn beste maat Jelle Stam. Hij mag van mij ook scoren.
HSV staat na de zevende overwinning fier aan kop in de tweede klasse. Karels: „Het seizoen duurt nog lang. De periodetitel heeft al wat druk weggehaald. We moeten elke wedstrijd scherp blijven. De afgelopen vier seizoen hebben we nacompetitie gehaald. Hoe lekker zou het zijn als we nu een keer kampioen worden.